ponedjeljak, 6. ožujka 2017.
RECEPT ZA KROFNE NA KOJIMA BI VAM I PEKRI POZAVIDILI
By arsenal at 03:07
No comments
Sastojci
1 kocka kvasca od 40 g.
550 g. brasna
2,5 dl. mlijeka
5 zumanjaka
100 g. secera
na vrh kasikice soli
1 vanilija secer
100 g. maslaca
1 kas. ruma
korica od cijelog limuna
7 dl. ulja
za posip
1 vanilija secer
po potrebi secer u prahu
punjenje po zelji odprilike treba 100 g.
Priprema
1.
Od kockice kvasca, pola kasike brasna, 1 kasikica secera (to odvojimo od onih 100 g. secera) i 1,5 dl. toplog mlijeka (to mlijeko isto odvojimo od onih 2,5 dl), umutiti smjesu, i pustiti na toplom da se kvas digne.
2.
U meduvremenu, u jednu zdijelicu stavimo zumanjke, secer, sol, preostalo mlijeko znaci 1 dl, rum, limunovu koricu, i vanilija secer, dobro promjesamo pjenjacom i stavimo na vatru tek toliko da se ugrije, da bude toplo, ne vruce.
3.
U brasno dodati, nadosli kvasac, ugrijanu smjesu od jaja, i istopljeni topli maslac. Nikako vruc.
Ako mjesate sve to u metalnoj zdijeli, kao ja :) onda na jednoj ringli ugrijete i zdijelu obrnuto, prije nego pocmete sve. Zatim normalno dodajete u toplu zdijelu sve sastojke.
Normalno da moze i u bilo kojoj, ja govorim kako ja :) ako je plasticna ne grijatiii.
4.
Mutiti mikserom sa nastavcima za tijesto.
Sve dok se tijesto ne pocme odvajati od zdijele.
Tijesto je mekano, sada malo samo pobrasniti rub zdijele u kojoj smo miksali i rukom zamjesite u jednu kuglu.
5.
Razvaljati tijesto odmah, ne dize se.
Na 1-1,5 cm debljine.
Praviti oblik krafni casom ili modlicom za krafne.
6.
Tijesto redati na malo pobrasnjenu radnu povrsinu, prekriti toplom krpom.
Pustiti da se dize 30-40 minuta.
Obavezno je da je prostorija u kojoj pripremamo krafne topla.
7.
Zagrijati ulje na najjacu temperaturu.
A zatim smanjiti na malo manje nego upola, kako smo poceli. Sacekati minut-dva pa prziti krafne.
Kod mene je bilo 10 na pocetku a przila sam ih na broj 4.
Paziti samo dok se krafne prze da se ne dodiruju.
8.
Ove krafne przimo onako kako smo ih redali na radnu povrsinu, znaci nema okretanja prvo pa u ulje i ne idu pod poklopac dok se prze.
Cim dobiju dole lijepu boju okrenemo jednom, gotove vadimo na papir, da upije viska ulja, kada se sve isprze, uspricamo sa strane pekmez po zelji ili vanilija kremu ili nutellu :) kako volite.
Posuti odozgo mjesavinom secera u prahu i vanilije secera.
9.
Dobar tek :)
Posluživanje
Recept je iz kuharice TRADICIONALNI HRVATSKI KOLACI.
U orginalnom receptu ide 8 zumanjaka a ja sam smanjila na 5 i taman je :) samo tak.
Meni je izaslo ravno 20 krafni. Ali to sve zavisi od velicine case ili modlice. Moja modlica je sirine 8 cm.
Related Posts:
NAJBOLJI DO SAD: BALZAM za rast i SJAJ kose koji je i poznate frizere ostavio bez riječi Kosa zahtijeva veliku pažnju, a neke žene imaju kosu koja sporo raste. Postoji mnogo farmaceutskih tretmana koji obećavaju brži rast kose, ali postoje i prirodni tretmani koji nude isti rezultat. Ovo je jedan od najboljih … Read More
NAJBOLJE ČOKOLADNE OBLATNE PO BAKINOM RECEPTU GOTOVE ZA 15 MINUTA! ovjereno najbolji recept koji će vas oduševiti. Sastojci – 30 kašika mleka – 400 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1 margarin – 150 g mlevenog keksa – 150 g mlevenih oraha – 100 g čokola… Read More
KOLAČ BOLJI NEGO SLADOLED A NE PEČE SE SASTOJCI biskvit 3 jaja 1 solja secera (solja 230 ml) 2 dl ulja 2 dl mleka 9 velikih kasika brasna 2 vanilije 1 1/2 mala kasika p.za pecivo 2 male kasike vrhnja prstohvat soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [])… Read More
RECEPT KOJI PEKARI KRIJU: SAVRŠENO MEKANO TIJESTO IDEALNO ZA SVA PECIVA! Ovo je recept za savršeno tijesto koji uvijek uspijeva. Zabilježite ga jer će vam sigurno postati omiljeni i samo ćete na ovaj način praviti. Sastojci: 1 kg brašna 500 ml mlakog mlijeka 200 ml jogurta (adsbygoogle = w… Read More
NOVA I NAJUKUSNIJA MILKA TORTA DO SADA Sastojci Kora 15 belanaca 30 kasika kristal secera 15 kasika mlevene plazme 15 kasika mlevenih oraha prasak za pecivo 1/2kesice Fil 15 zumanaca 200 gr kristal secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
0 komentari:
Objavi komentar