četvrtak, 2. ožujka 2017.
STAKLENA GLAZURA ZA TORTE I KOLAČE
By arsenal at 05:07
No comments
Sastojci
300g bijele čokolade
2 paketića mljevene bijele želatine
200g kondenziranog mlijeka
300g sećera ( kristal)
200 ml vode
boja po želji
Priprema
1.
Želatinu preliti s 50 ml vode i ostaviti sa strane da nabubri.
2.
Na laganoj vatri otopiti 300 g secera , 150 ml vode, 200 g kondenziranog mlijeka. Kada se sav secer otopi staviti nabubrenu zelatinu i mijesati dok ne krenu prvi mjehurici, odmah maknuti.
3.
Vrucu tekucinu preliti preko 300 g izlomljene čokolade i ostaviti tako 2-3 min. Lagano promijesati. dodati željenu boju , ohladiti do 32 stupnja i preliti
Posluživanje
Nekoliko savjeta; Bijela cokolada-najjeftinija i najobicnija iz lidla za 4 kn, ne mora biti neka skupa kvalitetna. Kondenzirano mlijeko- ono iz Kauflanda za 6 kn, naravno ono nije pravo gusto kondenzirano mlijeko , dosta je rijeđe ali posluzit ce, ja sam radila s njim i ispalo je dobro. Cula sam da je netko radio s slatkim vrhnjem umjesto kond.mlijeka.Nisam probala ali mislim da bi i to funkcioniralo. Netko koristi blender za mijesanje cokolade i mase, nepotrebno, pazite kod mijesanja da nema mjehurica. Najvaznije i najbitnije je da glazura u trenutku prelijevanja bude 32 stupnja.
I da je torta dobro ohladjena i doooobro glatko premazana najbolje maslac kremom. Ja ju zamrznem, stavim casu ili dvije u neku tepsiju tortu na case i prelijem. Kad se ocijedi s dva noza ju premjestim na zeljenu podlogu. Nikako ju nemojte prelijevati po biskvitu osim ako to nije samo gornji sloj ma deblje. Ostatak glazure mozete spremiti u frizider i iskoristiti, samo ju zagrijati i ohladiti do 32 stupnja. Ako zelite dvije boje kao na slici dobivenu kolicinu glazure prije dodavanja boje podijelite na dva dijela, dodajte zeljene boje i zatim naizmjenicno sipajte malo jednu malo drugu boju u posebnu posudu , lagano napravite samo dva kruga nekim nozem ili zlicom i prelijevajte. Stvarno je jednostavno, sama glazura je extra jednostavna. Najvaznije je dobro pripremiti tortu. U nekim receptima se spominje i glukoza, ja ju nisam stavila.
Related Posts:
MUŽ ME VARA SA MOJOM ŠEFICOM NA POSLU, SAZNALA SAM TO PROŠLE SEDMICE.... Muž me vara sa mojom šeficom na poslu, saznala sam to prošle sedmice… 11 godina je starija od mene i osjećala sam se totalno poniženom. Isti dan sam odlučila da mu vratim, da mu se osvetim i nakon smjene sam se… (adsby… Read More
GRAFIKON TEŽINE ZA ŽENE: KOJA JE IDEALNA TEŽINA PREMA VAŠEM TJELESNOM OBLIKU,STAROSTI I VISINI Željene i idealne težine su daleko od istog. Idealna težina je potrebna težina vaše tijelo za optimalnu funkciju, a željena težina često može biti nezdravo. Naime, ovo pokazuje drugu stranu najnovijih trendova koji promovira… Read More
DORUČAK OČAS POSLA....UŠTIPCI SA SVJEŽIM SIROM Savrsen recept.. ukucani su bili odusevljeni.. samo sledeci put mora dupla mera. Sastojci 380 g svježeg sira (može i sir s vrhnjem) 170 g oštrog brašna tip 400 2 jaja ravna žličica praška za pecivo (adsby… Read More
Izbjeljivač vam više nikada neće trebati: Uz samo jedan sastojak odjeća će biti kao sa reklame! Trebali biste znati da nije zdravo često koristiti izbjeljivače i omekšivače. Puni su štetnih hemikalija koje mogu naštetiti vašem zdravlju. Zato je bolje da koristite prirodne sastojke. Ako želite da vam odjeća lijepo mir… Read More
ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA I SVE POZNATE BOSANSKE METODE: Ovo je najbolji burek kojega ćete ikada probati, a gotov je za tren Ukusnom bureku malo tko može odoljeti, bez obzira na to što temperature iziskuju nešto laganiju prehranu. Iako ne spada u skupinu lagane hrane, ovaj burek sprema se brže od uobičajenog jer za njega ne morate razvlačiti tij… Read More
0 komentari:
Objavi komentar