četvrtak, 2. ožujka 2017.
STAKLENA GLAZURA ZA TORTE I KOLAČE
By arsenal at 05:07
No comments
Sastojci
300g bijele čokolade
2 paketića mljevene bijele želatine
200g kondenziranog mlijeka
300g sećera ( kristal)
200 ml vode
boja po želji
Priprema
1.
Želatinu preliti s 50 ml vode i ostaviti sa strane da nabubri.
2.
Na laganoj vatri otopiti 300 g secera , 150 ml vode, 200 g kondenziranog mlijeka. Kada se sav secer otopi staviti nabubrenu zelatinu i mijesati dok ne krenu prvi mjehurici, odmah maknuti.
3.
Vrucu tekucinu preliti preko 300 g izlomljene čokolade i ostaviti tako 2-3 min. Lagano promijesati. dodati željenu boju , ohladiti do 32 stupnja i preliti
Posluživanje
Nekoliko savjeta; Bijela cokolada-najjeftinija i najobicnija iz lidla za 4 kn, ne mora biti neka skupa kvalitetna. Kondenzirano mlijeko- ono iz Kauflanda za 6 kn, naravno ono nije pravo gusto kondenzirano mlijeko , dosta je rijeđe ali posluzit ce, ja sam radila s njim i ispalo je dobro. Cula sam da je netko radio s slatkim vrhnjem umjesto kond.mlijeka.Nisam probala ali mislim da bi i to funkcioniralo. Netko koristi blender za mijesanje cokolade i mase, nepotrebno, pazite kod mijesanja da nema mjehurica. Najvaznije i najbitnije je da glazura u trenutku prelijevanja bude 32 stupnja.
I da je torta dobro ohladjena i doooobro glatko premazana najbolje maslac kremom. Ja ju zamrznem, stavim casu ili dvije u neku tepsiju tortu na case i prelijem. Kad se ocijedi s dva noza ju premjestim na zeljenu podlogu. Nikako ju nemojte prelijevati po biskvitu osim ako to nije samo gornji sloj ma deblje. Ostatak glazure mozete spremiti u frizider i iskoristiti, samo ju zagrijati i ohladiti do 32 stupnja. Ako zelite dvije boje kao na slici dobivenu kolicinu glazure prije dodavanja boje podijelite na dva dijela, dodajte zeljene boje i zatim naizmjenicno sipajte malo jednu malo drugu boju u posebnu posudu , lagano napravite samo dva kruga nekim nozem ili zlicom i prelijevajte. Stvarno je jednostavno, sama glazura je extra jednostavna. Najvaznije je dobro pripremiti tortu. U nekim receptima se spominje i glukoza, ja ju nisam stavila.
Related Posts:
NE MOGU VAM OPISATI KAKO ME ODUŠEVILA OVA PITA…TAJNA JE U NAČINU PRIPREME Sastojci 600g brasna 1 mala kasicica soli 1 velika kasika ulja mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski) 1 cijelo pile 4 glavice vece crnog luka 1 mala kasicica soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Read More
POUČNA PRIČA....Veoma siromasan covek ziveo je sa svojom zenom. Jednoga dana njegova zena koja je imala veoma dugu kosu zamolila ga je da joj kupi cesalj za kosu… Covek se osecao rastuzeno i rekao je ne. Objasnio je da nema dovoljno novca cak ni da popravi kais na satu koji je pukao. … Read More
UŽIVAJTE U OMILJENOM TALIJANSKOM SPECIJALITETU ZA SAMO 6 MINUTA! Omiljeni italijanski specijalitet u ekspresno-brzoj varijanti se možda neće dopasti baš svima, ali svakako vam preporučujemo Ukoliko koristite nekuvane lazanje, ostavite ih da omekšaju u toploj void pre pripreme. Sastojci: –… Read More
ZA DANAŠNJIM RUČKOM SE TRAŽIO ZALOGAJ VIŠE...PROBAJTE SPECIJALITET KOJEG SVI VOLE Ima toga već kod mene ali u malo drugačijoj formi, a sad evo i rolata :)...jer mi tikvice obožavamo :) Sastojci tikvice (kod mene 2 srednje) brašno jaje papar, sol šunka (4 velike fete fine šunke) (adsbygoogle = windo… Read More
I ZDRAV I UKUS ODLIČAN RUČAK KOJI SE SVIMA DOPADA Sastojci 150g kelj 1 tikvica 2-3 zlice persin 4 jaja 1 luk 3 cesnjak (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 zlice krem sir (Philadelphia) 1 salica mlijeko 1 zlica brasno 1/2 salice panceta/slanina (opci… Read More
0 komentari:
Objavi komentar