subota, 29. travnja 2017.
KOLAČ KOJI ČESTO PRAVIM A I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE POSTAO PRAVI HIT..
By arsenal at 12:26
No comments
Sastojci
ZA PANDISPAN
6 jaja
100 gr secera
200 gr brasna
pola peciva
1 vanilin secer
ZA PRELIV PANDISPANA
400 ml slatke pavlake
300 ml condenziranoga mleka
800 ml obicnoga mleka
ZA PREMAZIVANJE
300 gr karamel krema
Priprema:
Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin secer..Kada su dobro umucena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brasno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmesajte..
Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandispan naopacke okrenut ( onaj deo sto je bijo gore sad ide dole )..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo..Pustite malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom..Dobro ohladite i uzivajte u ovome predivnom kolacu.. Napomena: za ovaj kolac je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on kljucni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20x30..!!
Related Posts:
MEKANE ROLNICE...SVI IH MOGU JESTI JER U TIJESTU NEMA ŠEĆERA Sastojci Tijesto 1 kg brašna 500 gr margarina 4 dcl kiselog vrhnja (pavlake) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prstohvat soli Ostalo 200 gr pekmeza od šljiva jedan žutanjak šećer u prahu za posipanje… Read More
ŠARENE OBLATNE U PAR JEDNOSTAVNIH KORAKA Sastojci Krema 3 dl mlijeka 30 dag šećera 30 dag mljevenog keksa 30 dag oraha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 (25 dag) margarin 1 (10 dag) čokolada za kuhanje 1 vanilin šećer I još 1 pakiranje obl… Read More
LIJEK OD 2 SASTOJKA KOJI SMIRUJE I NAJUPORNI KAŠALJ Sezona šmrcanja, bolnih grla i kašljanja krenula je. Ako ste i vi među 'nesretnicima' koje je uhvatila prehlada obradovat će vas informacija da smo pronašli jedan skroman, a genijalan recept za ljekoviti sirup koji možete … Read More
“REZANJE KOLAČA” – DANAS ĆU VAM OTKRITI SVOJU MALU TAJNU REZANJA KOLAČA,KAKO DA VAM SVI KOLAČI BUDU ISTI I SAVRŠENO ODREZANI 1. Svoju prvu ozbiljnu količinu kolača pekla sam za 1. rođendan svoje princezice.Izgledali su dobro dok ih nisam počela rezat. Uzela sam najveći nož misleći da će ići lakše….katastrofa …kao da sam ih rezala sjekirom.Nisam … Read More
KINDER PINGVIN U OBLIKU ROLATA Sastojci biskvit 6 jaja 8 žlica šećera 6 žlica tople vode 4 žlice brašna 1 prašak za pecivo 2 žlice kakaa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); fil 250 ml vrhnja za šlag 5 dag šećera u prahu 1 kom sirko i… Read More
0 komentari:
Objavi komentar