nedjelja, 30. travnja 2017.
Krpe su vam smrdljive i flekave, čak i NAKON PRANJA? Ovo trebate učiniti!
By arsenal at 13:28
No comments
Kuhinju je nemoguće zamisliti bez kuhinjskih krpa, a koje su, nerijetko, prljave i smrdljive. Ako ne brinete o higijeni kuhinjske krpe, postoji velika vjerojatnost da ćete si ugroziti zdravlje.
U nastavku slijedi nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći u čišćenju i održavanju kuhinjskih krpa:
1. Prije svega, pobrinite se da prije prve upotrebe, krpe operete dobrim deterdžentom, jer na njima ima kemijskih ostataka i bacila skupljenih tijekom proizvodnje.
2. Neka deterdžent kojim ih perete ima antimikrobne dodatke. Ne samo da će se tako spriječiti stvaranje plijesni, nego će krpe i bolje mirisati.
3. Dobar trik da potpuno očistite krpe i oslobodite ih klica jest da ih dobro isperete i potom izvrtite u mikrovalnoj na 30 sekundi. Tako ćete ubiti sve nepoželjne klice.
4. Čim ih operete, krpe stavite na sušenje. Nikada ih nemojte ostaviti da stoje vlažne u mašini ili u lavoru, jer ćete tako olakšati posao klicama da se opet udomaće.
5. Po mogućnosti, uvijek kupujte sto posto pamučne, bijele krpe. Možda će se na njima prije vidjeti nečistoće, ali ih je jednostavnije održavati. Osim toga, boja se neće isprati i uvijek će izgledati novo.
6. U perilici ih perite posebno, na visokoj temperaturi. Nakon toga možete koristiti izbjeljivač, kako biste uklonili sve nepoželjne mirise. Kao zamjenu za izbjeljivač, dobri su alkoholni ocat ili soda bikarbona, samo pazite da ih nikada ne koristite istovremeno.
7. Za kuhinjske krpe nemojte dodavati omekšivač za rublje, koliko god u velikom iskušenju bili. Tako ćete im samo smanjiti mogućnost upijanja tekućine i opteretiti ih nepotrebnim kemikalijama.
8. Još jedna bitna stvar za održavanje čistoće kuhinjskih krpa je dobro sredstvo za uklanjanje mrlja. Prije nego ih stavite na uobičajeno pranje, natopite mrlje sredstvom i ostavite da odstoje barem 15 minuta.
9. Ako je krpa jako prljava, potopite je u vruću vodu i ostavite da odstoji preko noći. Možete koristiti i izbjeljivač. Na taj način uništit ćete sve mrlje, a krpa će opet biti blistava i mirisna.
10. Također možete koristiti razrijeđenu mješavinu izbjeljivača i natrij-bikarbonata da biste krpe potopili preko noći. Kombinacija miriše loše, pa je smjestite da stoji na otvorenom. Nakon toga ih operite u mašini i stavite na sušenje. Nakon toga će opet mirisati sjajno.
11. Krpe ispirite na dnevnoj bazi i uvijek držite na suhom mjestu gdje će se moći nesmetano sušiti na zraku. Tako ćete smanjiti mogućnost širenja klica.
Related Posts:
SLATKE MEKANE I NEODOLJIVE KIFLE GOTOVE ZA 20 MINUTA… PREDOBREE Sastojci: 4 jaja 200 gr. šečer 200 gr. kiselo mlijeko 125 gr. svinjska mast ili maslac 1 kocka svjež kvasac 1 žličica soli kora naribana od 1 limuna 1 1 Vanilin šećer Dolcela (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pu… Read More
JUČE MOJ MUŽ OTIŠAO U WC I OSTAVIO OTVOREN FB PROFIL. U TOM TRENUTKU.... Juče moj muž otišao u WC i ostavio otvoren fb profil. U tom trenutku začuo se zvuk nove poruke i čisto iz radoznalosti da vidim ko mu se javlja prišla sam laptopu i otvorila poruke. Bila je to naša zajednička prijateljica, ž… Read More
MEKIKE SA JOGURTOM GOTOVE ZA 10 MINUTA: OMILJENI DORUČAK ZA DJECU Sastojci – 500ml mleka – 1 kvasac – 1 pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 4 jaja – 1 kasika sol – 200ml jogurt – 1kg/400g brasno(manje vise) Priprema Stavite brasno,jaja,pecivo,jogurt,sol i ml… Read More
ZA MENE JE OVAJ KOLAČ PRAVO OTKRIĆE...U MNOŠTVU DRUGIH NAJBOLJI Sastojci BISKVIT 6 bjelanjaka 250 g šećera 3 žlice brašna ( pola ostro , pola meko) 1 žlica tamnog kakaa 1 prašak za pecivo 1 žlica krušnih mrvica 200g mljevenih oraha KREMA 1,200 l mlijeka 12 vrhom punih žlica oštrog brašna… Read More
MEKANI I PRHKI KOLAČIĆI...MA TOPE SE U USTIMA A OD OVE SMJESE DOBIJETE 60 KOLAČIĆA Meni je od ove smjese došlo 60 komada Sastojci 300 g brasna 100 g secera prstohvat soli 2 zutanjka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 80 g mljevenih ljesnjaka ili badema 200 g maslaca ili margarina ma… Read More
0 komentari:
Objavi komentar