subota, 15. travnja 2017.
OD KADA SAM NAŠLA OVAJ RECEPT ČESTO GA PRAVIM I TO U DUPLOJ MJERI. VEOMA UKUSAN
By arsenal at 03:34
No comments
Sastojci
Kora:
150 g Brasna
45g Smedeg secera
115 g Putera
Cheesecake:
22o g Krem sira (ja koristim Philadelphia)
1 Jaje
100g Secera
Jabuke:
2 srednje Jabuke
2 kasike Secera
1 kasika Cimeta
1/4 kaskice Muskatnih orahcica
Crumble:
85g Smedeg secera
70g Brasna
45g Zobenih pahuljica
170 g Putera
Ostalo:
50 ml Karamele
Priprema
1.
Zagrijati rernu na 180C(350F) i obloziti cetvrtastu tepsiju 20X20 cm (8x8 inch).
Kora: U jednu zdjelu staviti brasno i smedi secer dodati puter(sobna temperatura) izrezan na kockice i viljuskom mjesati da dobijete ujednacenu smjesu sa komadicima putera velicine graska.Istresti u tepsiju i rukom pritisnuti da izravnate.Peci u rerni oko 15 minuta dok ne porumeni.
2.
Cheesecake:U medu vremenu,u drugu zdjelu kremasto umutiti kremasti sir i secer,dodati jaje i vanilju i mutiti da dobijete ujednacenu smjesu.
3.
Jabuke:
Oguliti jabuke i izrezati na kockice.Dodati secer,cimet i muskatne orahcice.Promjesati i ostaviti po strani.
4.
Crumble:
U zdjelu staviti brasno,smedi secer, zobenih pahuljica i puter izrezan na kockice.Uzeti viljusku pa napraviti smjesu istu kao i za koru da ima komadice putera kao grasak.Ako bude potrebno tj.ako vam je smjesa malo rjeda mozete dodati jos pahuljica i brasna.
5.
Kad je kora gotova izvaditi iz rerne pa prvo staviti smjesu za cheesecake. Izravnati.
6.
Zatim ravnomjerno posuti jabuke.
7.
Na kraju dodati crumble.Isto tako ravnomjerno rasporediti po kolacu. Staviti da se pece u rerni 40-50 minuta dok vam kolac ne bude gotov.Meni je trebalo 45 minuta.
8.
Ohladiti i kad servirate posuti toplom karamelom.
Ja sam recept vec postavila za karamel sos.
Posluživanje
Napomene:Smjesa se moze uduplati.
www.coolinarika.com
Related Posts:
BEČKA PITA” – Ovo je jedan jako ukusan kolač koji kupi simpatije svih koji su probali… Potrebno je: Sloj 1. 2 (čaša od 2 dcl) šećera 2 čaše vode 125 gr margarina 200 gr kokosa 100 gr čokolade 250 gr mlevena keksa 1 list oblande (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr keksa Sloj 2. 10… Read More
ODUŠEVITI ĆE VAS KAKO SE BRZO SPREMA, A OKUS MU JE FANTASTIČAN, KOMPLETAN RUČAK ZA 2 MINUTA” Sastojci 1 salica 250 ml. 5 jaja 150gr. brasna 2 zlicice praska za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 375gr. izrendanih tikvica 1 veliki luk 50-70gr. gljiva 1 mrkva 200gr. friske slanine ili s… Read More
GOTOVA ZA 10 MINUTA…BOLJU SALATU NEĆETE PROBATI Ovo sam probala na jednom rođendanu i odlično je s krastavcima… Sastojci 3-4 veća krastavca 1 jogurt 2-3 v.ž vrhnja(ili milerama) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3-4 v.ž sjeckanih začina-kopra,vla… Read More
JEFTIN I UKUSAN KOLAČ...I ŠTO JE NAJVAŽNIJE KAD SE NAREŽE DOĐE GA DOSTA Sastojci Tijesto 25 dag brašna 20 dag šećera 4 jaja 2 žlice kakaa 1.5 dl ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1.5 dl vode 1 prašak za pecivo Krema 25 dag šećera u prahu 25 dag margarina 3 dl mlije… Read More
ČAK SU I DOKTORI ZADIVLJENI – POTOPITE NOGE U OVU SMJESU I OSLOBODITE SE GLJIVICA NA PRSTIMA – PRIRODNO! Medicinski stručnjaci kažu da gljivične infekcije mogu utjecati na bilo koji dio tijela. Napomena: gljivice su prisutne na tijelu uz razne bakterije. Kada gljiva počne bujati, možete dobiti infekciju.Onychomycosis, koja se… Read More
0 komentari:
Objavi komentar