ponedjeljak, 10. travnja 2017.
RECEPT IZ POZNATE SLASTIČARNE U BUDIMPEŠTI -ČOKOLADNA ČAROLIJA
By arsenal at 11:37
No comments
Sastojci
Kora: (mere za jednu pečete dve
ovakve)
4 kom jaja
125 gr maslaca
170 gr prah šećera
100 gr pečenih mlevenih lešnika
50 gr brašna
100 gr čokolade za kuvanje
10 gr praška za pecivo
Preliv:
tegla džema od kajsije (oko 700 – 800 gr)
50 ml likera od čokolade
1 kašičica viskija
1 dl vode
Fil:
800 ml slatke pavlake
400 gr tamne čokolade
Još:
120 gr čokolade
4 kašike ulja
150 ml slatke pavlake
Priprema
1. Odvojte belanca od žumanaca. Otopite čokoladu. Penasto umutite maslac i pola količine
prah šećera. Otopljenu čokoladu i žumanca dodajte u umućeni maslac. Umutite belanca
sa preostalim prah šećerom u čvrst sneg. Belanca sjedinite sa masom od maslaca i
čokolade. Pomešajte lešnike, brašno i prašak za pecivo. Lagano dodajte u prethodno
umućenu masu.
2. Ovo su mere za jednu koru. Pečete dve ovakve. Trudite se da vam jaja budu krupnija i
sveža. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se lagano ne odvoji od ivice
pleha u kome pečete. Pecite u plehu prečnika 26 cm. Kore ostavite da se ohlade, pa
hladne presecite na pola da dobijete 4 kore.
3. Preliv: Džem od kajsije (marelice) stavite sa vodom da se lagano zagreje i mešajte dok
se masa ne ujednači. Ostavite da prohladi pa dodajte liker od čokolade i viski.
4. Fil: Izlomite čokoladu na sitne delove. Slatku pavlaku stavite da se zagreje, skoro da vri.
Prelijte preko čokolade i mešajte lagano dok se čokolada potpno ne otopi. Masu ostavite
na hladno da se skroz stegne, tako da može lako da se filuje.
5. Svaku koru natopite pripremljenim prelivom pre filovanja. Slažete kora- preliv- fil… i
tako redom dok sve ne potrošite.
6. Od gore stavite glazuru od čokolade i ulja. Sa strane ukrasite umućnom slatkom
pavlakom ili šlagom.
7. Napomena: U korama i filu koristite tamnu čokoladu sa višim sadržajem kakaa. Za
glazuru možete koristiti i mlečnu čokoladu. Kore liče na saher tortu obogaćenu
lešnicima, a fil je ganače. Dodatak likera od čokolade daje joj poseban šmek. Torta je
prava čokoladna bomba, pa čokoljubci izvolite!
Related Posts:
ČORBA OD KARFIOLA JEDNOSTAVNA BRZA I ZDRAVA Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe. SASTOJCI: 1 glavica luka 2 kašike pšeničnog griza 2 šargarepe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pu… Read More
NEODOLJIVE PUTER KIFLE, BEZ MLIJEKA I JAJA. MEKENE I MIRISNE Sastojci Testo 1 kg mekog brasna tip 400 500 ml vode 1 kocka (50g)svezeg kvasca 3 kasike pune secera 1 kasika soli 100 ml zejtina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za premazivanje majonez – posni il… Read More
BRZI SLANI MAFINI....DORUČAK ZA 10 MINUTA Sinoć sam našla ovaj recept na jednom portalu i odmah ga jutros isprobala! Dijelim ga s vama jer je odličan. Sastojci 4 jaja 100 ml mlijeka 2 supene kašike brašna 1 čajna kašika soli (adsbygoogle = window… Read More
PETIT KEKS KOLAČ GOTOV ZA 10 MINUTA Ovaj kolač brzo se napravi, a još brže nestane :) SASTOJCI: petit keksi sok od višnje 1 litra mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15 žlica šećera 3 pudinga od vanilije 3-4 žlice brašna 250 g … Read More
RAFAELO OBLATNE ZA SAMO 2 MINUTA GOTOVE Potrebno je: 2 lista većih oblandi 1 list rafaelo oblande Za svetli fil: 300 gr šećera 2 dcl vode 125 gr putera ili margarina 100 gr bele čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr mleka… Read More
0 komentari:
Objavi komentar