srijeda, 19. travnja 2017.
TORTA SA JAGODAMA...SAVRŠENA KOMBINACIJA KREME I JAGODA
By arsenal at 14:10
No comments
Sastojci:
Korak
4 jajeta
80 g maslaca
60 g fruktoze
100 g crne čokolade
100 g lešnika
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
Fil
250 g sira
250 ml slatke pavlake
50 g fruktoze
naribana limunova korica
1 kesica agar-agara
Preliv
500 g jagoda
2 kesice agar-agara
100 g fruktoze
Priprema:
Kore
1. Umutiti penasto maslac, fruktozu i žumanca. Čokoladu iseckati na sitne kockice ili narendati, dodati mlevene pečene lešnike, kašiku kakaoa i prašak za pecivo. Sjedniti sa žumancima.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst šam, pa umešati na kraju u smesu.
3. Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći na 180° C oko 30 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim preseći napola vodoravno.
Fil
1 Zagrejati 250 ml vode sa fruktozom i dodati agar-agar. Sačekati da se rastvori, a zatim staviti na hlađenje sve dok ne počne da se pretvara u žele.
2. Umutiti slatku pavlaku u šlag i sjedniti sa sirom. Dodati malo naribane limunove korice u fil i na kraju polako umešati žele.
Preliv
1. Zagrejati 750 ml vode i fruktozu, pa dodati agar-agar. Ostaviti da se malo prohladi i počne pretvarati u žele.
Finalni postupak
1. Na tanjir za serviranje staviti prsten za pečenje torti i prvu koru. Preko nje rasporediti fil i staviti drugu koru.
2. Poređati jagode očišćene od peteljki. Kada preliv počne da se zgušnjava, sipati polako kašiku po kašiku preko voća sve dok potpuno ne prekrije jagode. Staviti u frižider na hlađenje i služiti tek kad se preliv stegne.
Related Posts:
MOJ MUŽ JE JAKO DEBEL, ČESTO IMA PREKO 130 KG, ATAKVOG SAM.... Moj muž je jako debel, često ima preko 130 kg, a takvog sam ga i upoznala i na neki način prihvatila, jer je po mom mišljenju imao ono najvažnije , dušu dobrog čovjeka. Volim njega, a ne njegov izgled. Ja sam uvijek skoro … Read More
SUSAM SIR SALATA GOTOVA ZA 10 MINUTA Mnogo dobra 🙂 Jednostavna za pripremu, a veoma ukusna, količina je sasvim dovoljna za 10-tak osoba, no…i to zavisi od kapaciteta 🙂 želuca. Sastojci: 1/2 kg kukuruza šećerca iz konzerve 300 gr dimljenog vrata 10-tak kise… Read More
FARBANJE JAJA U SALAVETNOJ TEHNICI....JEDNOSTAVNO I EFEKTNO Potrebno -kuvana jaja -belance -kist (četkica) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -salvete -makaze -stalak za jaja Potrebno: Belance lagano umutiti,samo da se malo razbije. Salvetu razdvojiti na list… Read More
TJESTENINA SPREMLJENA NA ITALIJANSKI NAČIN... POTREBNO: 500 g duguljaste tjestenine (spagetti ili sl.) 2 jaja 200 ml vrhnja za kuhanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g suhe slanine ili pancete 150 g ribanog parmezana sol, papar, vegeta, prs… Read More
SUPER BRZI DORUČAK ZA 15 MINUTA…. PROBAJTE POJESTI SAMO PAR KOMADA… Sastojci: 1/2l jogurta 1 prašak za pecivo 3 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brašno po potrebi sol Priprema: 1. uliti jogurt u posudu, dodati jaja, prašak za pecivo i sol. 2. sve promiješati i d… Read More
0 komentari:
Objavi komentar