ponedjeljak, 1. svibnja 2017.
BANANA KOCKE - na prvi pogled su sjajne, a na prvi zalogaj oduzimaju vam dah!
By arsenal at 10:24
No comments
Sastojci
Za koru: 10 belanaca
10 kašika šećera
polovina praška za pecivo
20 kašika brašna
2 dl. ulja
2 kašike kakaoa
2 kašike vode
Za fil: 10 žumanaca
8 kašika šećera
100 grama bele Milka čokolade
2 banane
2 kašike prah šećera
300 ml slatke pavlake
Priprema
1.
Pripremanje kore: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim u belanca dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao, ulje, vodu i promešajte lagano da se dobije kompaktna smesa.
Smesu zatim izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite koju oko 15 minuta na 180 stepeni (odnosno dok fino ne porumeni).
2.
Pripremanje kreme:
Na pari kuvajte žumanca i šećer uz stalno mešanje (kuvajte nekih 15 minuta). Na kraju kada je smesa kuvana sklonite je sa pare i dodajte u nju 100 grama izlomljene bele Milka čokolade. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Zatim ovu smesu ostavite da se ohladi..
3.
Dve banane očistite, izlomite i zatim ih mikserom izmiksajte uz dodavanje 2 kašike prah šećera.
Zatim posebno umutite slatku pavlaku u čvrst sneg pa u taj sneg dodajte izmiksanu bananu i ohladjen fil sa jajima. Sve dobro promešajte.
Po želji možete u fil dodati želatin ja nisam dodavala jer mi se činilo da je krema dovoljno čvrsta i bez želatina.
Fil nanesite preko ohladjene kore i ostavite da se kolač stegne u frižideru.
Kolač se pravi veoma jednostavno a jako je izdašan.
Podijelite sa prijateljima:
Related Posts:
OD OVOGA ĆE VAM POĆI VODA NA USTA.....Hrskavi „haselbak” krompir sa slaninicom i puterom Čak iako niste ljubitelj krompira, ovaj švedski specijalitet je toliko dobar da ćete ga zavoleti na prvi zalogaj. „Haselbak” krompir nastao je u istoimenom gradu u Švedskoj, a njegov fantastični ukus ubrzo je osvojio ceo s… Read More
NAJBOLJI ODRESCI NA SVIJETU.... Sastojci: 1 komad svinjskog filea 2-3 kriške prešane šunke komadić sira gauda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20 grama oštrog brašna 1 jaje 30 grama krušnih mrvica ulje za pečenje sol i papar… Read More
ODLIČNA ROLADA JEDNA OD BOLJIH KOJE SAM PROBALA Sastojci 70 g šećera 75 g žumanjaka 8 g meda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 125 g bjeljanjaka 25 g šećera 55 g glatkog brašna 50 g škrobnog brašna (gustina) Priprema 1. Stavite u zdjelu žumanjke,… Read More
Ostavila i doktore u čudu: Koristite OVAJ LIJEK i vaša kosa će rasti kao luda! Gubitak kose je problem koji zahvata i muškarce i žene. To se može desiti zbog hormonalnih promjena, stresa, korištenja farbi i nekih proizvoda, peglanja i tretiranja kose na razne načine, a prehrana je takođe faktor koji … Read More
ČOKO PLAZMA TORTA BEZ PEČENJA ZA SAMO 20 MINUTA Potrebno za podlogu: 300 gr. plazma keksa 100 gr. margarina sok od pomorandze (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno za filove: 700ml slatke pavlake zelatin 250 gr. mlecne cokolade eurokrem 150 g… Read More
0 komentari:
Objavi komentar