subota, 13. svibnja 2017.
ČOKOLADNA TORTA DA SVA ČULA UŽIVAJU
By arsenal at 00:14
No comments
Sastojci
20kom. jaja (srednje veličine)
500g + 16kašika šećera u prahu
500g margarina
600g čokolade
300g mlevene plazme
1l slatke pavlake
Priprema
1.
Uzmite 3 činije. Dve treba da budu velike zapremine ( kao činija u kojoj vam staje 1l umućene slatke pavlake ).
2.
Rastopite čokoladu u mikrotalasnoj ili običnoj rerni i ostavite da se prohladi (povremeno promešajte).
3.
U jednu činiju (veliku) odvojte belanca, u drugu (veliku) stavite žumanca a u treću stavite margarin (sa maslacem sam pravila ali je fil bio nešto mekši).
4.
U žumanca odmah sipajte 500g šećera u prahu i umutite ih mikserom da “pobele”.
5.
Margarin tkđ. penasto umutite mikserom.
6.
Sada umutite belanca postepeno dodajući 16 kašika šećera u prahu u čvrstu masu ( kad okrenete činiju da ne “mrdne” ).
7.
Umućena žumanca i umućeni margarin mikserom izmešati (u većoj činiji).
8.
Dodati mlevenu plazmu (isključivo plazmu) i rastopljenu čokoladu. Lepo izmešati mikserom.
9.
Sada će te kašikom (ne mikserom) šam od belanaca dodavati u masu od žumanaca i lagano mešati da belanca ne spadnu.
10.
Od ove mase imate fil i pečete kore. Pečete 4 kore od ,otprilike ,10 supenih kašika fila za svaku i to na pek papiru isključivo jer su jako tanke.
Dimenzije mog pleha su 38×25. Pecite na 180 C , kratko , pazite da ne zagori.
11.
Umutite 1l slatke pavlake.
12.
Filujte : kora – čokoladni fil – pavlaka – kora – fil – pavlaka…
Pečenu koru iz pleha treba izvaditi tako da ostane sa pek papirom odozdo da se ne bi zalepila za sto i kako bi ste je lako prebacili na poslužavnik kada filujete.
Zajedno sa papirom prebacujete koru za filovanje, okrenete je i tek onda sklonite papir. Od ukupne mase , otprilike , ode 1/4 za kore, ostalo je fil. Ako više volite , možete praviti i nešto deblje korice.
Posluživanje
Torta je penasta a opet nije preslatka. Nema kuvanja i čekanja da se fil ohladi , isečete 4 komada pek papira tako da malo budu veći od dimenzija pleha ( ako imate 2 ista ili približno ista pleha još je bolje) ,sipate fil , razmažete, za čas ispečete jednu za drugom i to je to jer fil već imate. Visina torte je oko 10 cm. Baš je velika a iščezava brzo…
Related Posts:
SAVRŠEN SLATKIŠ...ČOKOLADNA TORTA SA BANANAMA Sastojci: Za kore: 8 belanaca 250 g šećera 50 g čokolade za kuvanje 50 g margarina 120 g brašna 2 dl mleka Za fil: 8 banana 8 žumanaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 dl mleka 100 g brašna 2 vanil… Read More
KOLAČ OD OBIČNIH SASTOJAKA IZ KUĆE KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU Sastojci brašno 3 1/2 čaše (od jogurta) šećer 2 čaše (od jogurat) mleko 1/2 litre soda bikarbona 1 kafena kašičica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); cimet 1 kesica pekmez od šipka 4 supene kašike G… Read More
FARBANJE USKRŠNJIH JAJA PRIRODNIM BOJAMA Farbanje uskršnjih jaja je ritual u kojem uživa cela porodica, posebno najmlađi članovi. Umesto veštačkih boja koje su vrlo toksične, zašto ne biste koristili prirodne poput naših baka? I one izgledaju vrlo atraktivno, a lak… Read More
RECEPT STAR PREKO 30 GODINA....TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE SASTOJCI: kora 12 belanaca 12 kasika secera 250 gr pecnih mlevenih lesnika 15 gr kakao 1 fil 6 zumanca 6 kasika secera 2 kasike brasna 2 kasike gustina 2 vanil secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
Kako proširiti tesne cipele. Odličan trik! Sigurni smo da se svaka od vas bar jednom susrela sa problemom tesnih cipela. Ovo je posebno slučaj sa novom obućom koja tek treba da se ,,razgazi“. Ukoliko je u pitanju obuća od prirodnih materijala, na prvom mestu od kož… Read More
0 komentari:
Objavi komentar