srijeda, 3. svibnja 2017.
JEDNOSTAVNO…morate je probati!!! Ko god je probao, trazio je recept!
By arsenal at 11:39
No comments
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.
Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
Related Posts:
KROFNE JEDNOSTAVAN RECEPT MOJE MAME KOJI UVIJEK USPIJEVA SASTOJCI 500 ml mleka 1 kvasac (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 žumanca 3 kašike šećera 1 kašičica soli 950 gr brašna 2 kašike masti (svinjske ili biljne) PRIPREMA 1. Staviti kvasac u mlako mleko … Read More
KOLAČ KOJI ĆE VAM, DOK SE PEČE, CIJELU KUĆU ISPUNITI PRIJATNIM MIRISOM Sastojci Za testo 300 g brasna 3 zumanca malo soli naribana limunova kora oko 1 dl mleka 20 g kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za fil 100 g maslaca 100 g secera 1 vanilin secer Preliv 1 dl mlek… Read More
JEDNA OD NAJLJEPŠIH POSLASTICA IZ MOG DJETINJSTVA – ŠTRUDLA SA MAKOM Štrudla sa makom je jedna od lepših poslastica iz mog detinjstva. Ovo je stari recept za svima dragi kolač. Nekada se dobro jelo, baš! A i sada se trudimo da održimo tradiciju i s vremena na vreme se častimo pravim domaćim k… Read More
ZOVE ME BIVŠA SVEKRVA NEKI DAN. PLAČE, KUMI, ISPRIČAVA SE ZA SVE ZLO KOJE MI…. Zove me bivša svekrva neki dan. Plače, kumi, ispričava se za sve zlo koje mi je učinila. Inače, udajem se opet za par mjeseci. Rekoh joj da se nisam rastala zbog nje i njenih spački nego zbog toga što smo i bivši i ja bili n… Read More
SUPER UKUSNI KREMASTI KOLAČ Sastojci BISKVIT 6 bjelanjka 10 dkg šećera u prahu 1 velika žlica octa KREMA 6 žumanjaka 5 dkg šečera u prahu 2 velike žlice brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 i pol dcl mlijeka 10 dkg orah… Read More
0 komentari:
Objavi komentar