srijeda, 3. svibnja 2017.
JEDNOSTAVNO…morate je probati!!! Ko god je probao, trazio je recept!
By arsenal at 11:39
No comments
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.
Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
Related Posts:
RASKINUO JE SA MNOM IZ ČISTE GLUPOSTI, MUŠKE LJUBOMORE. IZ INATA JE BRZO NAŠAO.... Raskinuo je sa mnom iz čiste gluposti, muške ljubomore. Iz inata je brzo našao novu djevojku, a još brže je zaprosio, ali… Na dan njegovog vjenčanja zvao me i govorio kako se pokajao i da zajedno taj dan pobjegnemo, ostavimo… Read More
SOČNI KUGLOF OČAS POSLA...Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof.... Sastojci Prhko tijesto 200 g pirovog brašna 1 žličica praška za pecivo 1 žlica kakaa u prahu 80 g šećera u prahu 1 vanilin šećer 1 prstohvat soli 1 jaje 100 g omekšalog maslaca Nadjev 150 g otopljenog maslaca 750 g krem si… Read More
OŽENIO SAM SE PRIJE NEPUNU GODINU DANA I MOJOJ SUPRUZI ZA ROĐENDAN... Uženio sam se prije nepunu godinu dana i mojoj supruzi za rođendan sam kupio “brdo” lonaca, šerpi i raznog drugogo posuđa, sve to lijepo zapakovao u veliku kutiju, onako baš bogato… Nisam imao namjeru da je povrijedim, jedno… Read More
MAČIJE OČI SA MILKOM...MNOGO PUTA ISPROBAN I UVIJEK ISPADNE TIP TOP Sastojci Tijesto 5 jaja 1 čaša (2 dl) kristal šećera 1 vanilin šećer 3 žlice brašna 3 žlice čokolade u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pola praška za pecivo 1 žlica vode 1 žlica ulja Krema 3 … Read More
BRENDOVI KOJI NAS LAŽU: NIVEA, MILKA, DELIMANO, DM, ARGETA, NUTELLA… Priča o Nutelli i kompaniji Ferrero samo je jedan od slikovitih primjera koliko nas razni brendovi svakodnevno zasipaju lažima i bombarduju suludim reklamama sa svih strana, samo kako bismo što više kupovali njihove proizv… Read More
0 komentari:
Objavi komentar