četvrtak, 18. svibnja 2017.

LAGANA LJETNA TORTA BEZ KUHANJA I PEČENJA GOTOVA ZA TREN


Sastojci 
    za podlogu:
    250 - 300 g keksa
    150 g otopljenog maslaca
    100 g otopljene bele čokolade
    ... mleko po potrebi



    za nadev:
    1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
    600 ml hladnog mleka
    3 banane
    za preliv:
    200 g višanja, ispasiranih
    200 g šećera
    1 kašika džemfixa 1:1


Priprema
    1.
    Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
    2.
    Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
    3.



    Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
    4.
    Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
    5.
    Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
    6.
    Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.

0 komentari:

Objavi komentar