subota, 13. svibnja 2017.
PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE PAPRIKE.
By arsenal at 15:32
No comments
Sigurna sam da kad jednom budete probali papriku spremljenu na ovaj nacin, necete zaboraviti da je ponovite spremite sledece godine.
SASTOJCI
5 kg crvene paprike
2 kom glavice belog luka
Za preliv
250 ml vode
250 ml ulja
250 ml alkoholno sirce 9%
250 gr secera
100 gr soli i 20 kom bibera u zrnu
1 kom veca veza persunovog lista
2 kom sargarepe
I jos
5 gr konzervansa
PRIPREMA
1.
Paprike operite i odtranite im vrhove i semenke, kao za punjenje.
Operite persunov lust i iseckajte ga, ne preterano sitno.
Sargarepe dobro operite ili ostruzite pa ih iseckajte na kolute 2-3 mm debele.
2.
U posudi koja je precnika najduze paprike stavite sve sastojke za preliv i pustite da sve provri, malo smanjite temperaturu ( kod mene je to broj 2 na skali od 1-3) i pocnite da blansirate paprike. Dovoljno je da u tecnosti koja stalno vri ostanu 2-3 minuta, tek da promene boju
3.
Izvadite ih i odozite u posudu sa poklopcem u kojoj ce stajati narednih 30 minuta gde ce omeknuti taman toliko da postanu savitljive i lako ce te ih sloziti u teglu. Tako postupajte dok ne blansirate sve paprike.
4.
U predhodno sterilisane tegle slozite paprike tako sto ce te na dno tegle stavite malo konzervansa i belog luka pa tako ponovite na svaka dva reda paprike i sa tim zavrsiti. Povremeno stavite i kolutove sargarepe.
Od ove kolicine paprika trebalo bi da napunite 3 tegle, ukupne zapremine 7 litara.
Tegle nalijte sa prelivom koji je ostao, nalivajuci po malo i istiskujuci vazduh, pokrijte tegle tanjiricima i ostavite ih da prenoce i da se ohlade. Preliv nemojte baciti vec ako treba ujutru ga dodajte u tegle tako da sve paprike budu pokrivene. Najvece paprike ostavite za poslednji red da bi drzale sve ostale pod prelivom ili ako imate stavite one drzace u tegle.
Tegle obrisite i povezite celofanom a preko njega mozete staviti metalne poklopce ili sta god vi stavljate.
5.
Napomena
Tecnost treba stalno da vri jer kad ubacite hladne paprike one ohlade vodu i tako tesko mozete da kontrolisete vreme blansiranja.
Paprike su kao barene ali dovoljno cvrste da ih osetite pod zubom (al dente) a da pri tom nisu tvrde i zilave.
Posluživanje
Ovo je vec gotova salata samo ih treba iseci i eventualno dodati malo svezeg persuna.
Related Posts:
OVA TORTA JE LUDILO ZA OČI I ZA NEPCE… Sastojci KORA: 12 bjelanjaka 12 kasika secera 4 kasike ulja 12 kasika mljevenih oraha 4 kasičice praska za pecivo 4 kasike mekog brasna COKOLADNI PREMAZ: 150 g cokolade 150 g margarina/maslaca (adsbygoogle = window.adsby… Read More
RIČA KOJA JE RASPLAKALA REGION HITNU POMOĆ SU POZVALI U ŠKOLU, NIKO NIJE BIO SPREMAN NA ONO ŠTO IH JE DOČEKALO Maja Paunović, koja radi u kragujevačkoj Hitnoj pomoći, nije mogla da suspregne suze nakon poziva iz jedne osnovne škole. Iako se zaposleni u Hitnoj pomoći svakodnevno susreću sa teškim scenama, na ono što ih je dočekalo u š… Read More
DOMAĆA NUTELLA BEZ ADITIVA KOJA JE ZDRAVIJA OD KUPOVNE - OD OVIH SASTOJAKA DOBIJETE 1.5 KG NUTELLE SASTOJCI 1 litar mlijeka 200 g kvalitetnog putera (maslaca) 6 kašika brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 kašika kakao u prahu 200 g sećera u prahu 1 jaje 200 g lješnjaka PRIPREMA Lješnjak sitno … Read More
BRZE KREMASTE ŠTANGLICE SA DVIJE KREME! Sastojci Tijesto 200 gr šećera u prahu 150 gr mljevenih oraha 3 kašike brašna 2 kašike prezle 6 bjelanaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krema 700 ml mlijeka 250 gr putera 250 ml šlaga 200 … Read More
RECEPT KOJI JE ZALUDIO BALKAN! Morate probati veoma ukusna i sočna, jednostavan recept.. Sastojci tijesto 6 jaja 6 kas. secera 1 vanilija secer 6 kas. mlijeka 6 kas. ulja 6 kas. brasna 1 prasak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kas. kakaa fil 1 l mlijeka 3 pudinga od vanilije … Read More
0 komentari:
Objavi komentar