petak, 30. lipnja 2017.
DOMAĆI SLADOLED OD SAMO 3 SASTOJKA
By arsenal at 11:41
No comments
Sastojci
Osnova za sladoled:
6 zumanjaka
250 g secera
1/2 litre slatke pavlake ( slatko vrhnje )
1 dl sok od limuna ( ili esencije po zelji i voce )
Za vocni:
1 dl izmiksanog voca ( pire )
Za cokoladni:
1 dl Kuvanog kakaa bez secera
Za limun sladoled:
1 dl icedjenog soka od limuna
Sladoled od povrca:
1 dl soka od sveze cedjene cvekle
( naprimer mrkve, cvekle, spanaca )
( pire od bundave i slatkog krompira )
Zacini, kurkuma, safran, semenke vanilije, cimet
Kaffe sladoled:
1 dl kuvane Jake kaffe
Cokoladni:
vanilija sladoled 1 dl mleka i semenke vanilije
Priprema
1.
Umutite penasto zumanjke, pa postepeno dodavajte secer i mutite na pari dok nepobeli, dodajte esencije i mutite dalje na pari. Smesu ohladite i pomesajte sa umucenim slatkim vrhnjem ( prethodno umutite slatku pavlaku u krem ). Smesu stavite u plasticnu posudu sa zaklopcem i ostavite u zamrzivac da se sladoled stisne.
2.
Sa malinama. Umesto ruma dodala sam 1 dl izmiksani malina ( oko 170 - 180 g ). Moze i drugo sezonsko voce.
3.
Sa limunom. Napraviti sladoled prema upustvu i sjrdiniti sa 1 dl svezeg cedjenog soka od limuna. Stavite sladoled u zamrzivac da se stisne.
Related Posts:
RADILA SAM ZA JEDNOG LOKALNOG BIZNISMENA NEKE POSLOVE, ČISTILA SAM MU NEKE PROSTORE, PRALA PROZORE… Radila sam za jednog lokalnog biznismena neke poslove, čistila sam mu neke prostore, prala prozore i tako to. Nije nešto puno novca, ali na ovakvoj krizi svaki euro je veliki ko kuća. Međutim nije me isplatio i kada god sam … Read More
NEOBIČNO UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA.JEDNOSTAVAN I JEFTIN! Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim. Sastojke za njega ima uglavnom svaka d… Read More
RECEPT STAR PREKO 30 GODINA....TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE SASTOJCI: kora 12 belanaca 12 kasika secera 250 gr pecnih mlevenih lesnika 15 gr kakao 1 fil 6 zumanca 6 kasika secera 2 kasike brasna 2 kasike gustina 2 vanil secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
Kako proširiti tesne cipele. Odličan trik! Sigurni smo da se svaka od vas bar jednom susrela sa problemom tesnih cipela. Ovo je posebno slučaj sa novom obućom koja tek treba da se ,,razgazi“. Ukoliko je u pitanju obuća od prirodnih materijala, na prvom mestu od kož… Read More
FARBANJE USKRŠNJIH JAJA PRIRODNIM BOJAMA Farbanje uskršnjih jaja je ritual u kojem uživa cela porodica, posebno najmlađi članovi. Umesto veštačkih boja koje su vrlo toksične, zašto ne biste koristili prirodne poput naših baka? I one izgledaju vrlo atraktivno, a lak… Read More
0 komentari:
Objavi komentar