ponedjeljak, 5. lipnja 2017.
JUNEĆI GULAŠ, JELO IZA KOJEG UVEK OSTANE PRAZAN TANJUR
By arsenal at 23:31
No comments
Sastojci 4 osobe
600 gr junetine (ja pitam u mesnici najmeksi dio za sugo)
2 glavice crvenog luka
1 1 cen cesnjaka
2 dc pasirane rajcice MUTTI
1 Goveđe kocke Podravka (ili govedji temeljac)
1 dc crnog vina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 mrkvica
poo potrebi brasno.
Koristili smo
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Priprema
1.
Meso oprati i dobro posusiti,te ga zaciniti sa solju i malo papra.dobro ga izmjesati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzet stapni mikser te izblendirati luk. (Mozete ga i nasjeckati ali meni je finije ovako,te nakraju bude gusce,) Staviti luk na vruce ulje ali na laganu vatru te polako mjesajuci pustiti da luk omeksa,dodajte mrvicu soli.
2.
Kad je luk malo omeksao mozete dodati mrkvicu na kolutice a mozete je i naribati.dodajte crno vino, te dinstati jos malo. Dodati meso,dobro promijesati te pojacati vatru te mijesati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.
3.
Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dc govedjeg temeljca,smanjite vatru.( mozete dodavati unutra i govedje juhe,ja nekad znam skuhat govedju juhu te je dodajem i bude jos finije.) pustite da se brcka cca 45 minuta.
4.
sitno nasjeckajte jedan mali cesnjak i ubacite ga u 2 dc pasirane rajcice te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulas. Dobro promijesati te pustiti da kuha na laganoj vatri cca 45 minuta.
5.
provjerite dali je meso omeksalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (ovisi o slanoci) a ako je omeksalo provjerite dali vam je gulas dovoljno gust,ako je zacinite ga po vasoj zelji. ja dodam samo bibera i mrvicu solii pustim jos cca 40 minuta da gulas dobi ono svoje,jer sto duze se kuha to je bolji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite jusnu zlicu brasna i promjesajte s dec vode te dodavajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto,te pustite da kuha jos malo.
Posluživanje
Posluzite uz njoke ili tjesteninu ili po vasoj zelji. Izvrsno uz to ide Parmezan i salata. Ja najcesce napravim Domacu Tjesteninu. Gore je slikica s gulasom i domacom tjesteninom da vidite kako to izgleda . Dobar tek :)
Related Posts:
"MOJA ŽENA SE RAZBOLILA. STALNO JE BILA NERVOZNA ZBOG PROBLEMA NA POSLU... “Moja zena se razbolela. Stalno je bila nervozna zbog problema na poslu, privatnog zivota, neuspeha i problema sa decom. Izgubila je 13kg i imala je samo 40kg u 35-oj godini zivota. Postala je veoma mrsava i stalno je plakal… Read More
SLADOLED TORTA OD JAGODA .. BOGATOG OKUSA, PREKRASNOG IZGLEDA.. Sastojci: Krem od jagoda: 425 g pasiranih jagoda (svježih ili zamrznutih), 50 g šećera, 1 kesice želatina Jogurt mousse: 300 ml slatke pavlake, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15 g želatina, 600 ml g… Read More
RECEPT PO KOME MLADI KROMPIRI DOBIVAJU NOVU DIMENZIJU UKUSA...ZAISTA DIVAN RUČAK Sastojci 1 kg duguljastih krumpira 2 v.ž ulja sol,papar 2 crvene paprike 2 češnja češnjaka (adsbygoogle = window.adsby… Read More
SOK OD VIŠANJA BEZ KUHANJA – dobije se čak 15 litara sirupa! Višnje su izuzetno zdrave, a sok od višanja možete napraviti bez kuhanja, a cijeli postupak pripreme je vrlo jednostavan – pripremljeni sok možete zatim i ostaviti za zimnicu. Mjera je predviđena za 15 litara sirupa, ali m… Read More
NUTELLA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA Sastojci 600 g nutella 200 g ekspandirani pirinač (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 l sladoleda od vanile Priprema 1. Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a… Read More
0 komentari:
Objavi komentar