petak, 30. lipnja 2017.
KAKO PRIPREMITI ORGINALNI BEČKI ODREZAK
By arsenal at 00:13
No comments
Metoda pohovanja se selila sa vizantijskim Jevrejima, arapskim trgovcima i mnogim drugim posrednicima kulture ka severnoj Africi, južnoj Evropi i polako dalje ka severu.
Bečka šnicla je nastala od italijanskog specijaliteta „Costoletta milanese“ koji je, zapravo, teletina umotana u brašno, jaja i mrvica hleba. Kako kazuje gastronomska istorija prapostojbina šnicle je severna Italija, a interesantno je da pečena šnicla postaje popularna preko seoske svadbene kuhinje vinske četvrti gde se služila kao međuobrok.
Tek 1900. godine odresci telećeg buta pripremljeni u hlebnim mrvicama postaju autentično jelo koje ulazi u kuvarsku literaturu pod nazivom bečka šnicla.
POTREBNO JE
(za četiri osobe)
600 g telećeg filea ili krtog mesa, 2 jaja, so, meko brašno, mrvice hleba, ulje ili mast
UKRAS: kriška limuna, peršun
PRILOG: salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza ili zelena, krompir u peršunu
Iseći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ukusan obrok. Ivice blago zasecite.
Šnicle pokriti celofanom i nežno izlupajte. Debljina šnicle je individualna, neko voli kada je meso deblje, a neko kada je tanje. Uobičajena debljina je oko 6 mm.
Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka dostoje nekoliko minuta.
Jaja ulupajte viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso umotajte u mrvice. Šniclu blago otresti posle ovog koraka. Odmah preneti u pripremljen tiganja u kome ste već zagrejali dosta masti (2-3 cm).
Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet minuta i meso će biti gotovo.
Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.
Related Posts:
OVA TORTA JE – RAJSKA POSLASTICA…ČAK NE MORA NI DA JE PEČE A IDU SAMO 4 SASTOJKA Dobro je da postoje recepti pomoću kojih možete pripremiti fantastičan ukusan desert veoma brzo. Ovaj recept odgovaraće svim sladokuscima, koji cene svoje vreme. Za samo 20 minuta dobićete savršenu tortu sa nežnim, delikat… Read More
TORTA ZA ČISTU DESETKU: PLAZMA TORTA...KRALJICA PLAZMA TORTI Predivna tortica ne previše slatka jednostavna za napraviti a dosta je dođe Sastojci: Biskvit: 10 bjelanaca 20 kašika šećera 150 gr kokosovog brašna Krema: 10 žumanaca 15 kašika šećera (adsbygoogle = window.adsbygoo… Read More
SAVRŠENO TIJESTO BEZ KVASCA I MLIJEKA IDEALNO ZA UŽINU ILI DORUČAK Sastojci Tijesto: – 750g. brasna t-400 – 500g. kisele pavlake – 1,5 kasicica soli – 1 kasicica secera – 200g. margarina – 2 praska za pecivo – 3 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadjev: – 200… Read More
ORGINALNA KREMA I POSTUPAK IZRADE ZA KINDER MILK ŠNITE SASTOJCI Biskvit – 5 jaja – 5 žlice šećera – 5 žlice oštrog brašna – 1 žlica škrobnog brašna – 4 žlice kakaa – pola praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1,5 dcl ulja – par kapi arom… Read More
KREMASTA TORTA...SAVRŠEN IZBOR ZA LJUBITELJE KREMASTI KOLAČA Sastojci: Za kremu: 250 g čokolade, 200 g nugata, 750 ml slatkog vrhnja Za biskvit: 3 bjelanjka, 3 žlice hladne vode, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g šećera, 3 žumanjka, 75 g brašna, 15 g k… Read More
0 komentari:
Objavi komentar