četvrtak, 8. lipnja 2017.
KOLAČ SA JAGODAMA.....jako se lako napravi a izuzetno je ukusan i sočan.
By arsenal at 02:02
No comments
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
100 g šećera
1 žličica naribane limunove korice
75 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
3-4 žlice Džema extra jagoda Podravka
Za kremu:
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
200 g mascarpone sira
Za preljev:
500 g jagoda ili drugog voća
2 Preljeva za torte Dolcela
4 žlice šećera
500 ml vode
Priprema
Za biskvit:
1.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka koje istucite u čvrsti snijeg.
2.
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa uz miješanje postepeno dodajte žumanjcima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3.
Smjesu izlijte u tepsiju (35x23 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smjesu poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
4.
Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite hladiti.
Za kremu:
1.
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.
2.
Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko kreme posložite narezano voće.
Za preljev:
1.
Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 6 žlica vode.
2.
Preostalu vodu zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja. Preljev hladite 1 minutu i prelijte pažljivo preko voća.
3.
Kolač ohladite i nakon 30 minuta možete ga narezati.
4.
Prijatno!!!!!
Related Posts:
MOJA SUPRUGA JE STARIJA OD MENE I BILA JE VEĆ JEDNOM UDATA. MUŽ JOJ JE.... Moja supruga je starija od mene i bila je već jednom udata. Muž joj je poginuo kada ja imala 26 godina. Kada sam je zaprosio rekla mi je da pristaje, ali da znam da ona svog prvog muža nikada neće zaboraviti i da želi da joj… Read More
DIVNA KREMA ODLIČNE ROLNICE….KOLAČ KOJI MORATE VOLITI SASTOJCI : 300g secera 1 l mljeka 100g putera 60g gustina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 120g brasna 4 velike kasike kakaa 1 vrecica vanilin secer I JOS: 100g kokos 2 vrecice slag pjene (spremitii… Read More
ŠNICLE U JOGURTU…JEDAN RUČAK OD KOJEG ZASTAJE DAH: Najčešće koristim piletinu! SASTOJCI – 500 g cureceg belog mesa ili pilećeg mesa – 4 dl jogurta – 100 g trapista – 100 g hlebnih mrvica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 2 kasike persuna – po ukusu biber, so – malo ulja PR… Read More
URADITE OVO I VAŠI PEŠKIRI ĆE BITI MEKANI I KAO NOVI A NE KRUTI I OTRCANI Peškiri se, kao i mnoga odjeća pranjem istrše, gube svoju kvalitetu, gube mekoću bez obzira kakav skup proizvod koristili. Postoji jedan trik da mu vratite njegov sjaj sa samo jednim pranjem. (adsbygoogle = window.adsb… Read More
“REZANJE KOLAČA” – DANAS ĆU VAM OTKRITI SVOJU MALU TAJNU REZANJA KOLAČA,KAKO DA VAM SVI KOLAČI BUDU ISTI I SAVRŠENO ODREZANI Priprema: 1. Svoju prvu ozbiljnu količinu kolača pekla sam za 1. rođendan svoje princezice.Izgledali su dobro dok ih nisam počela rezat. Uzela sam najveći nož misleći da će ići lakše….katastrofa …kao da sam ih rezala sjekiro… Read More
0 komentari:
Objavi komentar