ponedjeljak, 12. lipnja 2017.
PUNJENE PAPRIKE...RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO, A VJERUJEM DA ĆE I VAS
By arsenal at 13:26
No comments
Veoma je fino, pravim ga i zimi sa susenim paprikama, ali ova letnja varijanta mi je posebno ukusna.
Sastojci
500 g pasulja tetovca
1,5 kg crvene paprike "ajvarke"
3 glavice crnog luka
3-4 cena belog luka
3-4 kasike ulja
1 kasika crvene sitne paprike
zacini vegeta, so, biber, persun
Priprema
1.
Pasulj potopiti u hlatnu vodu i ostaviti preko noci da odstoji.
2.
Prvu vodu u kojoj ste kuvali pasulj baciti. U drugu vodu dodati jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka i malo vegete i kuvati pasulj na tihoj vatri da se zrna ne raspadnu. Procediti pasulj i vodu sacuvati.
3.
Na malo ulja izdinstati sitno secene 2 glavice crnog luka, dodati beli luk i sitne crvene paprike. Na to staviti procedjeni pasulj, proprziti ga i dodati soli i bibera po ukusu i persunovog lista. Doliti malo vode u kojoj se pasulj kuvao, samo malo da se razredi. Tako pripremljenim pasuljem puniti ociscene paprike koje treba malo posoliti iznutra. Stavljati paprike u veci pekac ili vatrostalnu posudu. Ako vam je ostalo jos pasulja staviti ga izmedju paprika, preliti sa jos malooo tecnosti i malo ulja. Peci u rerni na 180—200 stepeni oko 1 sat. Kad je gotovo posuti persunovim liscem. Prijatno!
Related Posts:
ŠNICLE MOJE MAME...KOJU GOD VRSTU MESA UZMETE OVE ŠNICLE SU ODLIČNE Potrebno: 6 odrezaka svinjskog karea (može i pileće ili pureće bijelo) 2 dl bijelog vina 2 dl vode sol, vegeta, papar šaka peršinovg lišća 1 češanj češnjaka krušne mrvice šalica brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Read More
Zabranjena ljubav muslimana i Srpkinje: Mustafa i Sofija su u braku 60 godina i prkose mržnji na Balkanu (VIDEO Sofija je kao devojka 1953. godine iz Vojvodine prvi put došla u Tuzlu u poseti svojim prijateljicama. To joj je bilo prvo samostalno putovanje, bez porodice. U ovom gradu je igrom slučaja ostala i zaposlila se, a u njemu je… Read More
KADA JE PROBATE PRAVITI ĆETE JE SVAKI DAN...MENI OMILJENA SALATA Sastojci 250 gr šarene tjestenine 1 kom pilećih prsa 1 kom zelena mesnata paprika 2 kom svježih rajčica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); začin za pečenu piletinu Dressing 1/2 kiselog vrhnja 1/2 vrećic… Read More
NOVE IDEJE I TEHNIKE ZA FARBANJE JAJA! A BRZE NE MOZE I JEDNOSTAVNIJE Sastojci jaja mrežica nekoliko boja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 1. Verujem da svi u kući imate barem jedan džak koji je ostao od kupovine krompira ili nekog drugog voća ili povrća. Umot… Read More
NAJBOLJE OD SVIH: LEDENE GRIZ KOCKE Kolač koji svojom finoćom ukusa čini da vaše nepce uživa. Posebno je primamljv za djecu a vole ga i odrasli. Lagan za izradu i ne zahtjeva posebne kulinarske vještine Sastojci Za tijesto je potrebno: 7 komada bjelanjaka 5… Read More
0 komentari:
Objavi komentar