četvrtak, 1. lipnja 2017.
SATARAŠ MOJE MAME...MORAM PRIZNATI DA BOLJI DO SADA NISAM PROBALA
By arsenal at 00:30
No comments
Sastojci
Sataraš
malo ulja
4 glavice crvenog luka
malo šećera
3-4 srednje paprike (babura, a može i roga, kao i mix obje)
1 čajna žlica Vegete
1 velika konzerva pelata (cca. 800g)
papra (po želji, ja stavim podosta)
Riža
malo ulja
250g riže
1-2 čajne žlice Vegete
Priprema
1.
Sataraš (kako ga radi moja mama)
2.
1. Luk očistite, nasjeckajte na manje kockice.
2. Papriku očistite, nasjecite na kockice ili trakice (uklonite sjemenke).
3. U široj posudi (tavi, plićem loncu) popržite luk na malo ulja, dodajte malo šećera “da brže požuti” (citat, moja mama).
4. Kad se luk zastakli i malo požuti, dodajte papriku, na koju odmah dodajte Vegetu. Podljevajte vodom po potrebi (ne previse, paprika pusti malo vode).
5. Kad paprika omekša, dodajte sadržaj velike konzerve pelata (brutto 800g, samog paradajza ima oko 500g) – poželjno je pelate malo usitniti. Pirjajte dok ne nestane tekućine (ili je ostane jaaako malo). Pred kraj stavite papra (po želji – ja stavim dosta).
3.
Riža (prema Rajninom receptu)
4.
1. Zagrijte malo ulja u tavi ili loncu, bacite na to 250g riže, popržite par minuta.
2. Kad riža počne mijenjati boju (tamniti) i dobijati staklasti (prozirni) odsjaj (max 3-5 minuta), dodajte Vegetu i prelijte s toliko vode da bude prst-dva iznad razine riže.
3. Kuhajte otvoreno na laganoj vatri (bez miješanja!) dok voda ne ispari i riža malo omekša, ali ne previše – al dente riža najbolje paše u sataraš (obično treba dodati još čašu-dvije vode nakon što prvi puta voda ispari).
5.
Kad je sataraš gotov, maknuti ga s vatre i umiješati rižu.
Related Posts:
U VEZI SAM SA CUROM EVO SUTRA JE 4 MJESECA. NARAVNO RED JE DA JE... U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu u staroj i prljavoj odjeći popodne jer ću dovest curu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
BAKLAVA! SOČNA I TAKO DOBRA DA SE NAPROSTO TOPI U USTIMA bez nekog posebnog uvoda.Baklava ko baklava ,uglavnom je pravim jednom godišnje! SASTOJCI 3x 400g tankih kora za baklavu 1 kg oraha 5-6 kašika šećera 400g maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100… Read More
BRZI PUDING KOLAČ SA RUPAMA POTREBNO: biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 4 žlice kakaa 4 žlice čokolade u prahu 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1,5 dl ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1,5 dl mlijeka Za žutu kr… Read More
KOLAČ OD SIRA KOJI ĆETE MORATI SKRIVATI OD UKUĆANA Autorica recepta tvrdi da je ovaj kolač toliko dobar da ga se treba stavljati ‘pod ključ’! Riječ je o najpopularnijem receptu ovog tjedna na specijaliziranoj kulinarskoj stranici Coolinarika. Biskvit: 3 jaja 13 žlica ulja 1… Read More
PUNJENI MESNI ROLAT...vidjet ćete da je sasvim jednostavno i lako izvedivo. Potrebno: 1 kg miješanog mljevenog mesa 3 deblje šnite kruha 1 luk 1 češanj češnjaka vegeta, sol, papar 3 žličice mljevene crvene paprike (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); dobra šaka sitno kosanog perš… Read More
0 komentari:
Objavi komentar