nedjelja, 4. lipnja 2017.
SAVRŠENSTVO U PAR JEDNOSTAVNI KORAKA
By arsenal at 10:30
No comments
Sastojci
250g Glatkog brašna Podravka
120g Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
4 žlice kakaa u prahu Dolcela
1 čajna žličica Sode bikarbone Dolcela
200g čokolade za kuhanje
100ml suncokretovog ulja
240ml mlijeka
1 cijelo jaje
Priprema
1.
U jednoj posudi pomiješati brašno, kakao, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer.
2.
U drugoj posudi smiksati jaje te mu dodati mlijeko i ulje.
3.
Mješavinu suhih sastojaka postepeno dodavati u drugu posudu te sve zajedo dobro izmiješati da se sastojci sjedine.
4.
Čokoladu isjeckti na komadiće te većinu kuhačom umiješati u smjesu.
Smjesu uliti u kalupe (otprilike do pola kalupa) te posuti sa ostatkom čokolade.
5.
Peći 20min na 200 stupnjeva
Related Posts:
U BRAKU SAM 22 GODINE IMAM DVA SINA I MUŽA ŠVALERA VEĆ 15 GODINA. MOJ IZBOR JE BIO... U braku sam 22 god. Imam dva sina i muža svalera već 15 god. Moj izbor je bio da ostanem u takvom braku najviše zbog finansija. On nama i danas skupo plaća svoju slobodu i kupuje nam i ono što mi ne tražimo. (adsbygoog… Read More
ÇUBUK KRAKER...TURSKE GRICKALICE KOJE MORATE PROBATI Predobre grickalice ,fine i zdrave za tužna popodneva kišne jeseni, uz dobar večernji film ,kao dodatak finom naresku ili mezama za popodnevni čaj/tako bi turci/ili fino druženje sa prijateljima.Uživajte i nemojte prop… Read More
VANILIJA EKLERI - Ovi ekleri nisu sasvim obični ekleri, rade se od dva tijesta.Izvana hrskavi a unutra taaaako kremasti. SASTOJCI: TIJESTO I: 100 g maslaca (hladnog) 125 g glatkog brašna 125 g šećera u prahu 1 žličica vanilija extrata OSNOVNO TIJESTO: 120 g glatkog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 ml mlij… Read More
7 + 7 + 7 OVAKO SE ZOVE JER SVEGA IDE PO 7 Biskvit 7 bjelanjaka 7 žlica šećera 7 žlica oštrog brašna 3 žlice mlake vode Preljev 1 dl mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo ruma Krema 7 žumanjaka 7 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna … Read More
Čupamo ga i gazimo misleći da je korov, a u stvari ne znamo da je lijek za mnoge bolesti Koristio se još u Starom Egiptu, duže od milenijuma se uzgaja u Kini i Indiji, Francuzi od njega prave različita tradicionalna jela i čorbe… Jedino mi gazimo po njemu, čupamo ga i bacamo kao korov! Tušt je jednogodišnji, a… Read More
0 komentari:
Objavi komentar