četvrtak, 13. srpnja 2017.
Biskvit za tortu (nepogrešiv) ;) …. Kad radim biskvit za torte, baš uvijek ga radim po ovom receptu. Meni je zbilja nepogrešiv i ne radim nikve druge biskvite jer mi je ovaj pun pogodak, uvijek uspije. Ne stvori se ”kupola” pri pečenju, mekan, savršen…
By arsenal at 15:08
No comments
Sastojci
8 jaja,
na svako jaje ide 3 dkg šećera, znači za 8 jaja, 24 dkg
11 punih žlica brašna
1 prašak za pecivo
1-2 vanilij šećera
maalo manje od 1 dcl mlijeka
0,5 dcl ulja
ribana korica pola limuna i pola naranče
Priprema
1.
Odvojit žumanca od bjelanjaka. Veći dio šećera i vanilij šećer dodat žumancima a ostatak stavit u bjelanjak ali tek kad ga malo smikste. Znači kad su bjelanci otprilike na pola smiksani mikserom, najvećom brzinom, dodajte šećer i miksajte dok ne budu čvrsti i sjajni. Nakon toga pjenasto smiksajte žumanca s šećerom. Ja uvijek prvo miksam bjelanca da nemoram prati metlice od miksera, ako prvo miksate žumanca morate ih oprati jer se bjelanca nebi dala stući.
U žumanca tada dodate mlijeko, dodavat ga po malo i mutiti mikserom najmanjom brzinom a tada dodat i ulje na isti način. Nakon toga, malo po malo dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješati drvenom ili silikonskom žlicom. Miješajte uvijek u istom smjeru i nastojte da u biskvit ne uđe puno zraka da ne bi nastale velike rupe u pečenju. Kad ste dodali otprilike pola, smjesa će vam postati dosta gusta, i ja tada već počmem dodavat tučena bjelanca da malo ”razrijedi” smjesu. opet brašno, promiješati, bjelanca, promiješati i tako do kraja. Na kraju za aromu dodati čep ruma i ako imate domaće neprskane, i koricu limuna i naranče. Miriše božanstveno.
Ako želite tamni biskvit, oduzmite dvije žlice brašna i toliko (možda malo manje) dodajte kakaa.
Peći u zagrijanu pećnicu na 180st. oko pola sata, to zavisi o radu vaše pećnice.
Prvih 20ak min nipošto ne otvarajte pećnicu da biskvit nebi splasnuo. čačkalicom provjeriti dali je pečen.
Posluživanje
Na slici je biskvit od 8 jaja, pečen u plehu 30*23cm i prerezan na tri djela
Related Posts:
TIRAMISU TORTA SA PUDINGOM...ODLIČNA TORTICA BEZ PEČENJA Potrebno: 1 kutija piškota 50 dag bijelog kravljeg sira 250 ml vrhnja za šlag (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 puding od vanilije 6 žlica šećera vanilin šećer 1/2 l mlijeka 2 vrećice želatine u p… Read More
RECEPT ZA STARINSKU PITU KOJA SE ČUVA OD ZABORAVA Sastojci: 250 gr putera 200 ml. gusceg jogyrta ili 4 kasike kisele pavlake 2 jaja 100 gr. kokosovog brasna 1 prasak za pecivo 450 gr. brasna Fil: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pola rebra putera (… Read More
FAMOZAN DESERT NA BRZINU.... TRAŽIT ĆE SVI KOMAD VIŠE... Sastojci 6 bjelanjaka 200 grama šećera 1 žlica jabučnog octa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krema: 1/2 l vrhnja za šlag 200-300 grama kremastog sira šećer po ukusu maline Priprema 1. Izmiksajte … Read More
EXTRA FORA MUFFINS Sinoć sam našla ovaj recept i odmah ga jutros isprobala! Dijelim ga s vama jer je odličan. Sastojci 4 jaja 100 ml mlijeka 2 supene kašike brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 čajna kašika soli… Read More
OVO JELO SVI VOLE, A JAKO JE JEDNOSTAVNO I UKUSNO..I PRILIČNO JEFTINO..PROBAJTE! Sastojci 4 kom tikvica 3 kom jaja 150 gr feta sira (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dcl mlijeka + kasika - dvije pavlake 1 kasika brasna… Read More
0 komentari:
Objavi komentar