petak, 14. srpnja 2017.
DA BI VAM PICA BILA KAO IZ PICERIJE POSLUŽITE SE OVIM TRIKOM
By arsenal at 11:39
No comments
Pizza pripremljena kod kuće uz sve napore i najbolje recepte nikada nije ista poput one u pizzerijama, složit će se brojni koji su nad tijestom proveli sate napora. No tajna odlično pripremljene pizze kod kuće nije samo u sastojcima, niti minutama provedenim u oblikovanju mekane rahle kugle nego u jednostavnom triku koji imitira profesionalnu peć.
Tajna pizze koju naručite u pizzeriji je peć koja drži temperaturu do 400 stupnjeva Celzijevih što je nemoguće postići kod kuće.
Zapravo, moguće je, ali se morate poslužiti jednim trikom, uz pomoć kojeg ćete imitirati profesionalnu
Za to je potreban komad kamena granita koji odgovara dimenzijama pećnice. Kamen se stavi u pećnicu i zagrijava, kada se peć otvori za potrebe stavljanja pizze na pečenje temperatura se neće izgubiti jer je očuvana u kamenu. Pizzu je potrebno peći oko 10 do 15 minuta.
Ako ste pripremili granitnu ploču, možete krenuti u pripremu pizze kao iz pizzerije.
Dobro tijesto tajna odlično pripremljene pizze i osnovni korak u pripremi kojemu treba posvetiti najviše pažnje. Pri tomu je važno razlikovati dvije osnovne recepturu za pizzu, izvorna napolitanska ima debeli rub čije tijesto zahtjeva određen period za odležati, rimska je pak tanka i ne diže se poput kruha, izgledom je slična mlincima.
Recept za rimsku pizzu
Sastav:
● 70 posto glatkog brašna
● 30 posto oštrog brašna
● na količinu šećera dupla količina soli
● mlijeko
● svježi ili malo suhog kvasca
● voda sobne temperature
● maslinovo ulje
Priprema:
Umijesiti tijesto i formirati ga u kuglu, te potom ostaviti da odleži u prosjeku od 1 do 3 sata.
Nakon toga tijesto je potrebno razvući ravnomjerno i staviti sastojke s kojima je tajni recept da se nikada ne smije pretjerivati.
Naime tijesto prekriveno velikom količinom sastojaka neće se ispeći nego će ostati skuhano što znači vlažno i meljavo, čime pizza gubi smisao.
Na kraju na svježe toplu pizzu posložite cherry paradajz prerezan na pola, masline i nekoliko na komadiće istrganih listića bosiljka, te je završite s par kapi maslinovog ulja pokapanih po površini.
Related Posts:
KREM ROLAT isprobajte sigurno će vam se svidjeti Sastojci: Kora: -2 belanca -200 g mlevenih oraha -50 g mlevenog keksa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -200 g prah šećera -1 limun-kora Fil: -2 kuvana žumanca -100 g margarina -100 g prah šećera P… Read More
JA I MOJ BUDUĆI SUPRUG DRŽIMO FIRMU. POSJEDUJEMO KAMIONE I AUTOBUSE. ZNAM DA VOZIM OBOJE... Ja i moj budući suprug držimo firmu. Posjedujemo kamione i autobuse. Znam da vozim oboje. Jednom prilikom sam sjela za kamion prije nego što će moj muž krenuti na (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pos… Read More
MRAK BAKLAVA GOTOVA ZA POLA SATA SASTOJCI 12-14 listova kora za baklavu 200 g mljevenih oraha 100 g mljevene plazme (ili drugog keksa) 100 g rendane čokolade 3 kašike šećera 4 kašike griza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 ml u… Read More
NUTMA - PATIŠPANJA Neko ga zove nutma, neko patišpanja, neko bučma, u suštini sve je isto samo drugi naziv od mjesta do mjesta. Bosanski kolač…Postoji jedna priča o nutmi: naime, kažu stari ljudi “ako ti neko dođe dok pripremaš ovaj kolač, n… Read More
OVAKO...IMAM MOMKA SA KOJIM SAM VIŠE OD POLA GODINE... Ovako.... :) Imam momka sa kojim sa vise od pola godine... Super smo se slagali do petka kad smo izasli u grad kad se on napio i otisao sa momkom svoje bivse djevojke. Iza ponoci me nazvao i rekoa da izadjem izpred dis. da… Read More
0 komentari:
Objavi komentar