ponedjeljak, 31. srpnja 2017.
JEDAN DIVAN RUČAK..SPECIJALITET TURSKE KUHINJE KOJI NE SMIJETE PROPUSTITI
By arsenal at 15:38
No comments
Sastojci
250g staroga kruha
80g putera ili ulja
1glavica crnoga luka
60g brasna
250ml mljeka
2kom jaja
1mala kasicica soli
1velika kasika sjeckanog persuna
Priprema
1.
Luk prodinstati na ulju pa zatim dodati sve sastojke pa dobro umjesiti rukom da se sve fino poveze .
2.
Od dobijene smjese praviti kuglice tako sto cete pokvasiti ruke vodom ,lakse ide .
(nemojte ih puno pritiskati i zbijati )
3.
U lonac sa kljucanom vodom ubaciti knedle i kuhati 15 min .
4.
Knedle su spremne danas kod mene za rucak sa gulasom .
semmel-kndel-knedle-od-kruha-261f485b3d27280d199418fe495c462b_view_l
Posluživanje
Sluziti kao prilog uz meso .
Related Posts:
KORISNI SAVJETI ZA UZGOJ SAKSIJSKOG CVIJEĆA - SAĐENJE, PRESAĐIVANJE, PRIHRANA, NJEGA... Znamo da sve biljke rastu u zemlji i da je ona jedan od osnovnih preduslova za gajenje biljaka. Kakva treba da je zemlja? Za pravilan rast biljaka važan je sastav zemlje u zavisnosti od vrste biljaka. Zemlja se može nabaviti… Read More
SUNĐER VEKNA KOJA SE BRZO PRAVI Na ovaj način spremljene vekne hleba dugo ostaju sveže i mekane kao sundjer. Sastojci; 2.5 dcl hladne vode 50 gr brasna 1 jaje 2.5 dcl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kasika suvog kvasc… Read More
JEDNOSTAVAN DORUČAK U PAR JEDNOSTAVNI KORAKA Potrebno: 20 komada isečene šunke (najbolje ukoliko je šunka četvrtasta pa i komadi budu u kvadratnom preseku) 100g putera 2 supene kašike brašna 2dcl pavlake za kuvanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});… Read More
ČUPAVE ROLICE: Oduševit će vas, ne samo izgledom, nego i okusom Sastojci: Za biskvit (za jedan biskvit, a peku se dva): 2 kom jaja, 6 dag šećera, 6 dag brašna, na vrh noža praška za pecivo, može malo ulja, pola žlice vode Za kremu: 2 kom jaja, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []… Read More
MINI ŠRTUDLICE GOTOVE ZA 20 MINUTA A POJEDU SE ZA 5 MINUTA Ove štrudlice spremam sa džemom od kajsija, šljiva i smokava. Meni su najdraže od šljiva, valjda me podseća na detinjstvo, kad je moja majka spremala štrudlu od šljiva. Taj kiselkast ukus džema od šljiva daje poseban ukus … Read More
0 komentari:
Objavi komentar