ponedjeljak, 31. srpnja 2017.
OVAJ RECEPT JE ZAKON ZA KIFLICE MEKANE KO DUŠA A SVIMA USPIJEVAJU
By arsenal at 15:11
No comments
Sastojci
Tijesto
1 kg brašna , glatkog
3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta)
2 dl vode
1 dl jogurta
2 dl ulja
1 prašak za pecivo Dolcela
1 kocka kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
Premaz
1 tučeno jaje
Slatka punjenja
nutela
pekmez po želji
smjesa sa makom
smjesa s orasima
Slani nadjev (za 16 kiflica)
100 g svježeg sira
1 jaje
1/2 žličice Vegete Natur
srolane i premazane jajom posipajte sa sezamom
Kombinacija meni najdražeg punjenja
200 g šunke na šnite
200 g sira na šnite
Narežite na 4 trake i po komad šunke i sira u svaku kiflicu
Priprema
1.
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže.
2.
Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
3.
Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).
4.
Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8 trokuta( 1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta. I I
5.
dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.
6.
Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju.
7.
Pećete na 200 dok ne dobiju laganu boju.
Related Posts:
RECEPT STAR PREKO 30 GODINA....TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE SASTOJCI: kora 12 belanaca 12 kasika secera 250 gr pecnih mlevenih lesnika 15 gr kakao 1 fil 6 zumanca 6 kasika secera 2 kasike brasna 2 kasike gustina 2 vanil secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
RADILA SAM ZA JEDNOG LOKALNOG BIZNISMENA NEKE POSLOVE, ČISTILA SAM MU NEKE PROSTORE, PRALA PROZORE… Radila sam za jednog lokalnog biznismena neke poslove, čistila sam mu neke prostore, prala prozore i tako to. Nije nešto puno novca, ali na ovakvoj krizi svaki euro je veliki ko kuća. Međutim nije me isplatio i kada god sam … Read More
NEOBIČNO UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA.JEDNOSTAVAN I JEFTIN! Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim. Sastojke za njega ima uglavnom svaka d… Read More
Kako proširiti tesne cipele. Odličan trik! Sigurni smo da se svaka od vas bar jednom susrela sa problemom tesnih cipela. Ovo je posebno slučaj sa novom obućom koja tek treba da se ,,razgazi“. Ukoliko je u pitanju obuća od prirodnih materijala, na prvom mestu od kož… Read More
FARBANJE USKRŠNJIH JAJA PRIRODNIM BOJAMA Farbanje uskršnjih jaja je ritual u kojem uživa cela porodica, posebno najmlađi članovi. Umesto veštačkih boja koje su vrlo toksične, zašto ne biste koristili prirodne poput naših baka? I one izgledaju vrlo atraktivno, a lak… Read More
0 komentari:
Objavi komentar