nedjelja, 9. srpnja 2017.
PIZZA TIJESTO! RECEPT ZA PIZZA TIJESTO, PIZZA MAJSTORI ČUVAJU KAO ZMIJA NOGE, A ZAPRAVO JE JEDNOSTAVNO, ISTRAŽIVALI SMO, I EVO!
By arsenal at 08:15
No comments
BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete vrhunski pizza majstor.
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
Related Posts:
NOUGAT MAĐARICA….JEDNA OD BOLJIH Savršen kolač, odlične kore i još ukusnija fila, često ga pravim SASTOJCI kore 500 g brašna (pola meko, pola oštro) 1/2 paketića praška za pecivo 1 bjelance + malo soli 150 g šećera u prahu 150 g omekšalog maslaca 150 g p… Read More
ULIO JE OCAT U VODOKOTLIĆ, a onda pustio vodu. Ovi trikovi u domaćinstvu će vas oduševiti. Video Household Hackera pokazat će vam nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih trikova koji će vam pomoći da očistite kupaonicu tako da blista kao nova. Mnoga sredstva koja su vam potrebna za čišćenje već sigurno imate kod … Read More
MINI ŠTRUDLICE SA NUTELOM BEZ ČEKANJA DA TIJESTO NARASTE SVE SE RADI ODMAH Sastojci 500g. brasna 1/2 praska za pecivo 100g. secera u prahu 1 vanilin secer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200g. maslaca narezanog na listice 160ml. mlijeka 1/2 korica i sok od limuna 220g. nu… Read More
JEDNOSTAVAN I SUPER LAGAN KOLAČIĆ GOTOV DOK TREPNEŠ: SULTANIJE Sastojci 1 l mljeka 180g brasna 225g secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vanila secer 1 velika kasika putera naribane narandzine kore kokos za valjanje Priprema 1. Pomjesti brasno … Read More
PUNJENI KEKSIĆI...APSULUTNO SAVRŠENI Sastojci Tijesto za cca 25 keksića 170 g maslaca 100 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prstohvat soli pola žličice eesencije vanilije 1 jaje 225 g brašna ...i još.... cca 25 malih čokoladnih… Read More
0 komentari:
Objavi komentar