nedjelja, 9. srpnja 2017.
PIZZA TIJESTO! RECEPT ZA PIZZA TIJESTO, PIZZA MAJSTORI ČUVAJU KAO ZMIJA NOGE, A ZAPRAVO JE JEDNOSTAVNO, ISTRAŽIVALI SMO, I EVO!
By arsenal at 08:15
No comments
BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete vrhunski pizza majstor.
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
Related Posts:
RECEPT STAR PREKO 30 GODINA....TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE SASTOJCI: kora 12 belanaca 12 kasika secera 250 gr pecnih mlevenih lesnika 15 gr kakao 1 fil 6 zumanca 6 kasika secera 2 kasike brasna 2 kasike gustina 2 vanil secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
SAVRŠEN SLATKIŠ...ČOKOLADNA TORTA SA BANANAMA Sastojci: Za kore: 8 belanaca 250 g šećera 50 g čokolade za kuvanje 50 g margarina 120 g brašna 2 dl mleka Za fil: 8 banana 8 žumanaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 dl mleka 100 g brašna 2 vanil… Read More
FARBANJE USKRŠNJIH JAJA PRIRODNIM BOJAMA Farbanje uskršnjih jaja je ritual u kojem uživa cela porodica, posebno najmlađi članovi. Umesto veštačkih boja koje su vrlo toksične, zašto ne biste koristili prirodne poput naših baka? I one izgledaju vrlo atraktivno, a lak… Read More
Kako proširiti tesne cipele. Odličan trik! Sigurni smo da se svaka od vas bar jednom susrela sa problemom tesnih cipela. Ovo je posebno slučaj sa novom obućom koja tek treba da se ,,razgazi“. Ukoliko je u pitanju obuća od prirodnih materijala, na prvom mestu od kož… Read More
KOLAČ OD OBIČNIH SASTOJAKA IZ KUĆE KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU Sastojci brašno 3 1/2 čaše (od jogurta) šećer 2 čaše (od jogurat) mleko 1/2 litre soda bikarbona 1 kafena kašičica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); cimet 1 kesica pekmez od šipka 4 supene kašike G… Read More
0 komentari:
Objavi komentar