srijeda, 12. srpnja 2017.
PRAVI CHEESECAKE KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA
By arsenal at 05:14
No comments
Dugo sam pokušavala naći ovaj recept i konačno mi je uspjelo pa uživajte i vi u ovom fantastičnom kolaču
Sastojci
300 gr Plazma keksa
5 kašika mleka
180 gr maslaca ili margarina
Beli fil
1 kom Ella sira (450 gr)
1 krem fix
1 vanilin šećer
50 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
500 ml biljne pavlake (Meggle)
220 gr šećera u prahu
Voćni fil
450 gr. crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)
100 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
50 ml. vode za želatin
4 kašike šećera
Priprema
1.
Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
2.
Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
3.
Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.
4.
Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
5.
Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
6.
Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to... Vaš cheesecake je gotov!
Posluživanje
* prilikom pripreme belog fila koristite pavlake biljnog porekla (ja sam koristila Meglle), jer su izdašnije i ne promeni im se ukus u frižideru posle nekoliko dana (za razliku od onih na bazi mleka).
0 komentari:
Objavi komentar