petak, 14. srpnja 2017.

Sećate se brzog kolača koji se sprema sa piškotama i kiselom pavlakom? Ovo je nešto slično tome.


Sastojci
400 ml milerama
1 kesica Rum šećer Dolcela
4 kašike žutog šećera
1 kg šljiva
3 kašike žutog šećera
1 jabuka


1 nektarina
1 kašičica čokolada-cimet šećera
28 kom keksa
2 kesice šlag pene
200 ml mleka za šlag
i još:
4 staklene činijice

Priprema
1.
Operite šljive, presecite ih na pola i izvadite im koštice. Poređajte šljive na pleh u jednom sloju. Jabuku i nektarinu oljuštite i isecite na kriške, pa stavite u pleh. Pospite sa obe vrste šećera i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40-45 minuta.
2.
Kada su šljive pečene, izvadite ih iz rerne i potpuno ohladite.
3.
Posebno kašikom umutite mileram, dodajte žuti šećer i kesicu rum šećera, pa sve spojite.
4.


Na dno posebnih staklenih činijica stavite 3 komada izlomljenog keksa.
5.
Preko sipajte fil od milerama. Zatim dodajte četvrtinu pečenih šljiva, pa opet mileram i na kraju završite sa 4 komada izlomljenog keksa na vrhu.
6.
Tako uradite sa svim sastojcima.
7.
Umutite šlag prema uputsvu sa kesice, pa dodajte sok, koji vam je preostao od pečenih šljiva. Promešajte. Šlag stavite preko lomljenog keksa i pre posluživanja dobro ohladite.

0 komentari:

Objavi komentar