utorak, 18. srpnja 2017.
VANILIJA EKLERI - Ovi ekleri nisu sasvim obični ekleri, rade se od dva tijesta.Izvana hrskavi a unutra taaaako kremasti.
By arsenal at 14:20
No comments
SASTOJCI:
TIJESTO I:
100 g maslaca (hladnog)
125 g glatkog brašna
125 g šećera u prahu
1 žličica vanilija extrata
OSNOVNO TIJESTO:
120 g glatkog brašna
100 ml mlijeka
100 ml vode
1 žlica šećera
malo soli
80 g masla
4 kom jaja
KREMA:
400 ml mlijeka
4 kom žumanjka
80 g šećera
30 g gustina (može i glatko brašno)
komadić masla (cca 50 g)
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
TIJESTO I:
1. Izrežite ohlađen maslac na male komadiće, a zatim pomiješajte s brašnom, šećerom i vanilijom.
2. Dobit ćete lipu glatku kuglu tijesta i stavite da se ohladi 1 sat.
3. Dok se tjesto hladi, ugrijte pećnjicu na 180°
OSNOVNO TIJESTO:
1. U posudu uliti mlijeko, vodu,maslac, te zagrijati dok se maslac ne otopi te pustiti da uskuha.
2. Dodajte brašno, šećer i sol odjednom i brzo miješati dok se tijesto ujedini u loptu,kratko kuhajte te skinite sa vatre.
3. Prebacite tijesto u drugu zdjelu i dodajite jaja jedan po jedan,mješajući drvenom žlicom dok tijesto ne postane glatko i sjajno.
4. Napuni špricu (2.5cm vrh) s tjestom, te na tepsiju obloženu papirom, radite štapiće cca 8 cm , ostavi 10cm između svakog jer prilikom pečenja narastu,
5. Sad izvadite I tjesto iz frižidera, izvaljajte ga , izrežite na tanke trake te s njim prekrijte osnovno tijesto.
6. Stavit peć, pecite 10min, onda treba otvorit vrata od špakera i peć dodatnih 20 min s otvorenim vratima (vrata otvorit 3mm poprječit s drvenom žlicom) peć dok nedobiju zlatnu boju.
7. Ostavit da se dobro ohladu i onda punit.
Kako napraviti kremomu:
1. Umutiti zajedno žumanjke i šećer , a zatim dodajte gustin .Neka vam smjesa bude glatka bez grudica
2. Mlijeko i vaniliju stavite da uskuha .
3. Polako ulijte mlijeko u žumanjke u tankom mlazu stalno mješajući .
4. Ulijte natrag u lonac u kojem ste kuhali mlijeko, pustite da zavri , dok se zgusne , pazeći da ne zagori.
5. Ostavite smjesu da se ohladi oko 10 minuta , a zatim dodajte maslac te mješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna .
6. Smjesu ostavite da se ohladi, prekrite je prozirnom folijom da se ne uhvati korica .Zatim istucite vrhnje za šlag i pomiješajte sa kremom,
7. Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje , ja sam stavila nastavak za punjenje krafni,napravite bar tri rupice na eklerima i punite kremom.Pospite šećerom u prahu i krenite sa guštanjem
POSLUZIVANJE:
Ako nešto nisam dobro objasnila,originalni recept je ovdje :)Prikaz u slikama mi je puno pomogao, mada ja imam recept za eklere, al ovi su malo posebniji.
Držala sam se recepta ka pijan plota osim šta nisam koristila šipku vanilije za kremu nego exstrat.I.Nama su bili fantazija.
izvor : coolinarika.com
Related Posts:
Neku Noc Izlazimo U Grad I U Nekom Klubu… Neku noc izlazim u grad s prijateljima i ulazimo u neki klub kada vidim grupicu neki devojcuraka od nekih mozda 16-17 godina. Sve su one napucane minjaci na njima,stikle,grudi na izvolite ma to je polu-golo. (adsbygoogl… Read More
MOJ OTAC I MAJKA SU RAZVEDENI. OTAC ŽIVI SAM, A JA... Moji otac i majka su razvedeni. Otac zivi sam, a ja kad kako nekad sa majkom i bakom, nekad sa ocem. Meni je ipak mog oca zao, on nema vise roditelje, zivi sam, ne radi nigde zivi od rente poslovnog prostora, (adsbygoog… Read More
PITA SA SEVERA KOSOVA KOJU MORATE PROBATI Sastojci: Testo 250 ml vode 250 ml ulja 3 šolje brašna 250 g mlevenih oraha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 praška za pecivo Sirup 250 ml vode 500 g šećera 1 vanil-šećer Priprema: Testo 1. U du… Read More
FENOMENALNI SLATKI MUFFINI!! Potrebni sastojci: 6 bjelanca 200 grama mljevenih oraha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 zlicice kakaa kesica zelatina zasladjivac po zelji Nacin pripreme: Prvo umutite bjelanca u cvrsti snijeg… Read More
"REZANJE KOLAČA" - DANAS ĆU VAM OTKRITI SVOJU MALU TAJNU REZANJA KOLAČA,KAKO DA VAM SVI KOLAČI BUDU ISTI I SAVRŠENO ODREZANI :D NADAM SE DA ĆE VAM BITI OD POMOĆI Sastojci: samo dobra volja Priprema: 1. Svoju prvu ozbiljnu količinu kolača pekla sam za 1. rođendan svoje princezice.Izgledali su dobro dok ih nisam počela rezat. Uzela sam najveći nož misleći da će ići lakše….katastrofa … Read More
0 komentari:
Objavi komentar