subota, 1. srpnja 2017.
ZAPEČENA SARMA OD SLATKOG KUPUSA
By arsenal at 01:42
No comments
Potrebno:
glavica kupusa
50 dag mljevenog mesa
mala šalica riže
1 luk
malo pancete ili suhog vrata
žlica peršinovog lišća
3 dl tekućeg paradajza
vegeta, sol, papar, bosiljak, slatka mljevena crvena paprika
Priprema:
Glavici kupusa nožem izdubiti korijen pa ju kuhati u većoj količini posoljene vode 10 min. Malo rashladiti i pažljivo odvojiti listove kojima treba odstraniti onaj tvrđi dio iz sredine.
Rižu prokuhati sa malo vegete 15 min.
Luk i pancetu narezanu na kockice kratko popržiti.
U većoj posudi pomiješati meso, rižu, luk i pancetu, peršin, dodati začine pa umijesiti rukom u kompaktnu smjesu.
Rukama raditi male valjčiće, slagati ih na list kupusa i zarolati u sarmice.
Slagati sarmice u namašćenu vatrostalnu posudu, preliti ih paradajzom u koji ste umiješali malo bosiljka, papra i vegete (ili soli) pa staviti peći u pećnicu na 180℃ oko 1 sat. U međuvremenu sarmice okrenuti da se zapeku i sa druge strane.
Poslužiti u posudi u kojoj se peklo uz restani krumpir ili neki drugi prilog po želji.
Dobar tek!
Related Posts:
ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA GOTOV ZA 10 MINUTA Sastojci – maslac za podmazivanje pleha – 225 grama tamne čokolade (70% kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 225 grama milerama (slatke pavlake) – 1/4 kašičice soli – kakao Priprema Podmažite … Read More
KINDER OBLATNE KOJE SU GOTOVE ZA SVEGA 20 MINUTA Sastojci: Potrebno je: 3 lista većih oblandi 800gr šećera 2dcl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250gr margarina 600gr mleka u prahu 100gr crne čokolade Prip… Read More
SVEKRVA ME JE OD PRVOG DANA MRZILA NIKADA NIJE MOGLA DA PRIHVATI DA JE IZ SIROTINJSKE... Svekrva me je od prvog dana mrzila, nikada nije mogla da prihvati da ja iz sirotinjske kuće budem snaja njima bogatima. Njen sin i ja smo se voljeli i nije nam bilo bitno ko koliko ima, bilo namje bitno da smo jedno uz drugo… Read More
PRIPREMITE OVO PIĆE U SAMO 2 MINUTE: NJOJ JE POŠLO ZA RUKOM, A SIGURNO ĆE I VAMA! Sastojci: – 1 žličica cimeta – 2 kašike jabukovog sirćeta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1 žlica meda – 2 žlice soka od limuna – 1 čaša vode Instrukcije: (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Read More
KAKO PRIPREMITI ORGINALNI BEČKI ODREZAK Metoda pohovanja se selila sa vizantijskim Jevrejima, arapskim trgovcima i mnogim drugim posrednicima kulture ka severnoj Africi, južnoj Evropi i polako dalje ka severu. Bečka šnicla je nastala od italijanskog specijalitet… Read More
0 komentari:
Objavi komentar