subota, 5. kolovoza 2017.
AROMATICNI KRUH ZA KOJI CE VAM SVI TRAZITI RECEPT ZNAM TO IZ LIČNOG ISKUSTVA
By arsenal at 14:11
No comments
Sastojci
Za testo
400 gr. brasno
1 zlicica secer
1/2 zlicica soli
7 gr. suvi kvasac ili 20 gr. svezi
260 ml. mleka
50 gr. margarin, maslac ili putar
Za punjenje
80 gr. margarin, maslac ili puter
7-8 cesnja beli luk
2-3 zlice seckani persin
na ukus osoliti
Za premazati ih
1 jaje
Priprema
1.
– Najpre spojiti puter, so i kroz presu stisnuti beli luk, dodajte sitno iseckani persin, oformiti stapice i stavite u frizider.
2.
– Potrebna gramaza za testo od Puter, margarin ili maslac otpite i stavite sa strane.
3.
Izmesajte u brasno kvasac, dodajte secer, so i sa mlako mljeko zamesite testo pritom dodajuci od rastopleni puter, maslac ili margarin.Treba da dobijete fino sredno meko testo. Pokrijte i ostavite da naraste.
Po
4.
Kad je testo naraslo istresite ga na radni sto.. podeliter na onoliko komada koliko vi zelite da imate i zavisi u koju velicinu , sa rukom ili oklagijom rastegnite koru, premazati od spremljeni fil ili ako se vec stisnuo u frizider onda isecite i stavite iznad koru,zarolajte – napravite sa nozem zaseci pa i tamo stavite od fil.
5.
Kad ste sve zarolali- premazati sa jedno jaje koje ste lako sa vilicom razmutili, stavite u rernu i tek sada istu ukluciti na 180 stepeni i pecite. Oni sami kazu kad su gotovi peceni… takao se lepo zarumene.. ma to vec i znate sami da ocenite.
Posluživanje
Zabeleska:
– U samo testo nisam koristila nista od ono sto je po receptu nego sam jednostavno odmeerila svinska mast, rastopila i dodala u testo. – stalo samo malo od jedan baget za naredni dan – super svezina je bilo, meko ko dusa.
– Izmesala sam puter i suvo origano, doterala na moj ukus za soli, dodala malo i bibera… nisam imala persin pri ruci, a tako je bilo kasno kad sam odlucila da spremim ove bagete, posto sam spremala ovakvo punjenje i sa persinom pa uocila i razliku – meni se vise dopalo sa origanom. To ostaje vi sami da odaberete sta cete i kako cete spremati samo punjenje.
– Posto je bilo kasno, nisam punjenje stavljala u frizider, nego jednostavno premazivala.
– Kad sam podelila testo na 5 dela – svako sam prvo jedanput zarolala u manje rolate, onda sam sa oklagijom opet rastegnula pocevsi od uskoj strani i opet zarolala… pa onda sa rukom dooformila i istegnula bagete. Mislim da je to nesto klucno oko toga kako ce testo izgledati. Napravila sam zaseke i stavila od punjenje. Nisam unutra stavila zato sto nisam imala nit dovoljno kolicinski, nego ostavila samo za da napunem zaseke (djepovi).
To je to – uzivajte u ove mekane bagete.
Related Posts:
JOGURT ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Sastojci Premaz za kore 3 čvrsta jogurta 3 jaja 3 čaše šećera( ja stavim 2) 1 1/2 čaša ulja 1 1/2 čaša griza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 vanil šećera 1 prašak za pec 90 dag višanja(ja sam ko… Read More
IDEALNA TORTICA NA BRZINU KOJA SE NE PEČE SASTOJCI: 3 kisele pavlake od po 2 dl 150 g prah secera 100 g slaga 1 dl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kesice zelatina vece pakovanje piskota sok od narandze maline ili drugo voce Pripre… Read More
LEZITE, IZGUBITE CENTIMETRE U STRUKU I SMANJITE BOLOVE U LEĐIMA! FANTASTIČNA JAPANSKA METODA. Vrlo elegantna, laka i efikasna mogućnost izgubiti centimetre u struku. Ne treba ništa raditi, samo leći na savijeni u rolnu peškir i gubiti centimetre u struku. Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzi (68), autora pozna… Read More
OD POKOJNOG DJEDA SAM KAO JEDINI UNUK NASLIJEDIO 120.000 EURA.... Od pokojnog djeda sam kao jedini unuk naslijedio 120.000 eura. Par godina prije svoje smrti je sve što je imao rasporodao, jer nije želio da me zamara i opterećuje sa imanjem koje je imao. Od tada me svi gledaju kao nekog BO… Read More
LEDENI KOLAČ SA MALINAMA Napravite ukusan, lagan i brz kolač sa malinama za ove ljetne dane, kojem će se obradovati svi ukućani, a ni gosti mu neće nači zamjerku… Sastojci: Keks – 400gr Puding od maline – 2 kesice (adsbygoogle = window.adsby… Read More
0 komentari:
Objavi komentar