nedjelja, 6. kolovoza 2017.
KREMASTI KEKS NA EKS KOLAČ
By arsenal at 00:31
No comments
POTREBNO:
8 bjelanjaka
8 žlica brašna
8 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
3 žlice ulja
Za kremu:
8 žumanjaka
8 žlica šećera
6 žlica gustina
2 žlice oštrog brašna
3 vanilin šećera
8 dl mlijeka
25 dag margarina ili maslaca
3 velike žlice čoko namaza (nutella ili nešto slično)
malo pakiranje keksa pettit beure
2 dl slatkog vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tada dodati postepeno šećer, brašno, prašak za pecivo i ulje. Dobivenu smjesu izliti u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili. (lim srednje veličine cca 30×40 cm). Peći u pećnici na 180ºC 25 minuta.
Pred kraj pečenja biskvita pripremiti kremu: miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati cca 2 dl mlijeka (ostatak staviti na vatru da zakuha), brašno i gustin. Ukuhati u preostalo mlijeko, miješati neprestano dok se ne zgusne (3-4 minute će biti dovoljno jer se gustin ovdje ponaša kao puding i takva krema se brzo zgusne). U vruću kremu umiksati maslac ili margarin izrezan na komadiće. Miksati dok se sve lijepo ne ujednači.
Sada preko vrućeg biskvita preliti polovicu vruće kreme, poravnati pa preko kreme složiti red keksa umočenih kratko u mlijeko. U ostatak kreme umiksati čokonamaz, pa tom smeđom kremom prekriti kekse. Ostaviti da se sve skupa dobro rashladi. Na kraju premazati cijeli kolač ulupanim vrhnjem za šlag i posipati po želji ribanom čokoladom.
Related Posts:
VIDEO... NOVE KREATIVNE IDEJE ZA 2017 U FARBANJU JAJA Bliži se Uskrs. Pravo je vreme da se pripremite za farbanje jaja. Predlažemo vam jednostavne i izuzetno kreativne načine da ove godine od uskršnjih jaja napravite prava remek dela, kojima ćete izmamiti uzdahe ukućana i gos… Read More
SVJETSKI POZNATA POSLASTICA ZA 20 MINUTA GOTOVA Sastojci – 1 Cheesecake Dolcela – 1 žlica Kakaa u prahu Dolcela – 3 žlice mlijeka – 60 g maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 350 ml mlijeka – 300 g svježeg sira (mascarpone) – 150 g čokolade… Read More
LAGAN I UKUSAN DORUČAK I KADA SE OHLADI A GOTOV ZA 10 MINUTA Davno sam našla ovaj recept u nekom časopisu. Od dana kada je isproban, postao je neizostavno predjelo kada se skupi veće društvo. :) Sastojci kriške (fete) kruha 15 dag šunke za pizzu 15 dag sira (trapist) (ad… Read More
KOLAČ SA JAGODAMA KOJI MOŽETE NAPRAVITI ZA SAMO 5 MINUTA Sastojci Jagode 450 g Šećer 170 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Glatko brašno 170 g Jaja 3 kom Priprema. 3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera. Miksajte sve oko 2 minute… Read More
ODLIČAN RUČAK KOJI ČESTO PRAVIM PLUS UMAK KOJI IDE UZ NJEGA Inače, ručkom svi oduševljeni, mama posebice (što je i bio cilj) pa ga toplo preporučam i vama. Za valjuške: 80 dag mljevenog mesa 2 manja peciva (klipića ili žemlje) 2 žlice kiselog vrhnja 1 jaje 2 žlice sitno kosanog pršin… Read More
0 komentari:
Objavi komentar