utorak, 1. kolovoza 2017.
NAKON OVOG RECEPTA POLUDJET ĆETE ZA PUNJENIM PAPRIKAMA
By arsenal at 12:13
No comments
Sastojci
8 svježih paprika – srednje veličine
350 g mljevene teletine
350 g mljevene svinjetine
1 žlica nasjeckanog luka
3 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica Slatke paprike mljevene
½ žličice Crnog papra mljevenog
so
1
jaje
2 žlice Vegete By Podravka
100 g riže
4 žlice ulja
400 ml Passate
1 list celera
1-2 žličice Gussnel
300 ml vode
Priprema
1.
Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
2.
Paprike operite i ocijedite.
3.
Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, jaje, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
4.
Paprike kratko popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
5.
Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.
Posluživanje
Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.
Savjet
Količinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer će tijekom kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml mineralne vode.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Nakon 5. koraka punjene paprike stavite u adekvatne posude s poklopcem za zamrzavanje, ostavite da se ohlade i zamrznite.
Odmrzavanje: Posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći. Odmrznute paprike prebacite u posudu i dobro prokuhajte kako bi se sredina paprika zagrijala koliko i vanjska površina (preko 80°C).
Related Posts:
MOJA SUPRUGA JE IAKO SAMO SEKRETARICA, VRLO CIJENJENA RADNICA JEDNE FIRME. MNOGI JE SMATRAJU Moja supruga je iako samo sekretarica, vrlo cijenjena radnica jedne firme. Mnogi je smatraju drugim direktorom, jer mnoge poslove kada njega nema ona obavlja. Prije par noći imala je proslavu u firmi i mnogo joj je bilo kriv… Read More
ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN Sastojci 50 dag Žutih mahuna smrznutih Podravka 25 dag mljevenog mesa 25 dag mladog krumpira 1 glavica luka ulje za prženje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 češanj ćešnjaka 2 žlice sjeckanog per… Read More
TIRAMISU (ORIGINAL RECEPT)! SVA JE PJENASTA A ODUZIMA SAMO 15 MINUTA ZA PRIPREMU Sastojci oko 200 gr piškota (kod nas jedna velika kutija ima 210 gr) Preliv za namakanje piškota: 2 supene kašike nes kafe 8 kašika vode 3,5 dl mleka malo ruma (ili amareta, likera od badema) Krema: 4 jaja (adsby… Read More
OVAJ JEDNOSTAVAN RASTVOR OMOGUĆIT CE BUJNO CVETANJE I LEPO LIŠĆE VAŠEM SAKSIJSKOM CVEĆU Bilo koje saksijsko cveće povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom periodu i periodu cvetanja. Izazvati povećani rast i cvetanje i najbeznadežnije biljke, pomoći će vam obični kvasac. Fitohormoni, vitamini gr… Read More
FANTASTIČNO JELO U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI NAKON PRVOG ZALGAJA Sastojci 4 pileća bataka 4 pileća karabataka 450 g kisele pavlake 3 kašike senfa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 čena belog luka 1 dl maslinovog ulja malo Vegete malo soli malo bibera 3-… Read More
0 komentari:
Objavi komentar