srijeda, 2. kolovoza 2017.
NEŠTO SASVIM NOVO...PAPRIKE SA SIROM IZ KESE
By arsenal at 14:34
No comments
Sastojci
zelene-zute paprike
mrvljen sir
so, pola kasicice po paprici
slana voda (4l vode i 1kg soli)
Priprema
1.
Prvo napravim slanu vodu. Rastvorim 1kg soli u 4l vrele vode, so treba da bude kompletno rastvorena. Stavim tako da se dobro ohladi, da bude dobro hladna.
2.
Zeleno zute paprike operem i ocistim od semena. Crvene paprike izbegavam jer nece dugo da sede, a i ako stavim neku, gledam da njih prvo iskoristim.
Isecem im vrh.
U svaku papriku stavim po pola kasicice soli i lepo sa dva prsta tu so izmazem svuda po unutrasnjim zidovima paprike.
3.
Uzmem svez mrvljen sir, koji sam prethodno spremila (pogledajte recept pod "domaci sir od sirista" http://www.coolinarika.com/recept/domaci-sir-od-sirista/) i tim sirom napunim lepo paprike.
4.
Mrvljenim sirom napunim dobro paprike.
5.
Ako mi se slana voda dobro,dobro ohladila pocinjem da pakujem paprike. Uzmem jake kese za hladnjak i u kesu stavim po 1-2 paprike. Dobro istisnem vazduh iz kese i zatvorim je na mrtav cvor.
6.
Kese sa paprikama odmah stavim u kofu,stavim tanjir i pritisnem necim teskim.
Paprike odma zalijem hladnom slanom vodom, treba da budu kompletno potopljene u vodi.
7.
Postupak 5 i 6 radim odma tj stavim papike u kese, pa ih stavim u kofu i odma zalijem hladnom slanom vodom da se kese ne bi nadule. To mi se dogodilo jednom.
8.
Ovako spremljene paprike cuvam na terasi, bilo da je hladno ili toplo, jer ova slana voda ne dozvoljava naglo menjanje temperature, sluzi kao izolator paprikama. Bile su mi na terasi kad je mrzlo napolju, one su bile ok.
Oko 3 meseca mogu da sede, ako ih ne smazemo ranije.
Posluživanje
Posle oko 2 nedelje, stigle su, moze da se koriste. Po potrebi, koliko mi treba izvadim 1-2-3 kese, izvadim papriku i serviram.
Isecem ih na kolutove debljine oko 1 cm, posolim persunom ili alevom paprikom ili cibulet radi deco i prijatno. Zato je bitno dobro ih napuniti sirom da bi se lepo sekle. Prijatno.
Related Posts:
BAVARSKE PALAČINKE DUGO NISAM PROBALA TAKO UKUSNE PALAČINKE KAO ŠTO SU OVE Sastojci 4 dl brašna 4 dl mlijeka 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 dag rastopljenog maslaca 1 žlica sitno narezanog vlasca sol, papar i muškatni oraščić Priprema 1. Pripremiti sve sas… Read More
KAD SAM SAZNALA DA SAM TRUDNA MOJ MOMAK JE BIO U NJEMAČKOJ..... Kada sam saznala da sam trudna moj momak je bio u Njemačkoj. Tamo radi i dolazi svaka 3 mjeseca. Nisam mogla čekati da dođe da mu kažem radosnu vijest i samo sam mu poslala fotografiju testa za trudnoću. Nije mu bilo jasno o… Read More
IMATE ISPUCALU I BEŽIVOTNU KOSU? NAPRAVITE OVU MASKU I ZABORAVITE NA TE PROBLEME! Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona stimuliše rast kose. Osnovni sastojak ove maske je kvasac, pise uspesnazena.com! Prim… Read More
KUHANE PAPRIKE ZA ZIMU...PO OVOM RECEPTU GODINAMA PRIPREMAM PAPRIKE ZA ZIMU Sastojci 10 kg paradajz paprike Za otopinu 2 dl octene kiseline (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 l vode 2 dl ulja 15 dag šećera 15 dag soli Priprema 1. Paprike očistiti, dobro oprati, a zatim iz… Read More
OD OVOGA ĆE VAM POĆI VODA NA USTA.....Hrskavi „haselbak” krompir sa slaninicom i puterom Čak iako niste ljubitelj krompira, ovaj švedski specijalitet je toliko dobar da ćete ga zavoleti na prvi zalogaj. „Haselbak” krompir nastao je u istoimenom gradu u Švedskoj, a njegov fantastični ukus ubrzo je osvojio ceo s… Read More
0 komentari:
Objavi komentar