četvrtak, 3. kolovoza 2017.
OVA TORTA JE SAN SNOVA, NIJE PRESLATKA NI PRETEŠKA, MA ODLIČNA!
By arsenal at 13:27
No comments
Sastojci
Podloga:
24 kom oreo keksića (cca 250g)
125 g margarina
sirni fil:
125 g quark sira (u sparu je topfen)
100 g sirnog ili mliječnog namaza
250 ml slatkog vrhnja
1 limun
3 žlice šećera
1 paketić vanilin šećera
1 paketić želatine (ili 6 pločica)
Mliječni fil:
1 L mlijeka
12 žlica gustina
6 žlica šećera
2 paketića vanilin šećera
200 gr Margarina
8 oreo keksića
4-5 žlica Nutelle
Priprema
1.
Za podlogu treba nožem odvojiti bijelo punjenje od 24 oreo keksića i staviti u posebnu posudu.
2.
Odvojene keksiće izmrviti i pomiješati sa 125 g rastopljenog margarina.
3.
Smjesu staviti u kalup za torte i ravnomjerno utisnuti po dnu kaplupa te staviti u hladnjak dok se pripremaju ostale smjese.
4.
Od 1 L mlijeka odvojiti 8 dcl i staviti kuhati, a u 2 dcl pomiješati 12 žlica gustina, 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera. Mliječna krema priprema se kao puding tj. smjesa od gustina treba se umiješati pjenjačom u 8 dcl uzavrelog mlijeka. Smjesu kuhati minutu dvije i odmah maknuti na stranu te ostaviti da se ohladi. S vremena na vrijeme promiješati kako se ne bi stvarale grudice. U ohlađenu smjesu kasnije mikserom umiješati 200 g margarina.
5.
Dok se mliječna smjesa hladi, u jednoj posudi čvrsto izmiješati 250 ml slatkog vrhnja.
6.
Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju.
7.
U drugu posudu lagano izmiksati 125g quarka, 100g sirnog namaza, 3 žlice šećera, sok 1 limuna i 1 vanilin šećer. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i lagano promiješati sve zajedno.
8.
U sirnu smjesu dodati šlag i lagano pjenjačom to izmješati.
9.
Smjesu izliti u kalup na stisnutu podlogu i sve staviti u hladnjak.
10.
Mliječnu smjesu podijeliti u dva jednaka dijela.
11.
U prvi dio umiksati bijelo punjenje iz oreo keksića i nadrobiti 8 cijelih oreo keksića (ako ih režete nožem da budu velićine ¼ ili 1/8 oreo keksa).
12.
Preliti smjesu preko sirnog fila i staviti u hladnjak.
13.
U drugu polovicu mliječnog fila umiksati 4-5 žlica nutelle. To može biti više ili manje, bitno je da smjesa dobije nutellastu boju.
14.
Preliti smjesu preko oreo fila i staviti u hladnjak na min 4 sata (najbolje ostaviti preko noći).
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno. Torta treba biti barem 4h u hladnjaku, a najbolje je ostaviti je preko noći.
Prije posluživanja, tortu možete još ukrasiti mrvicama oreo keksića ili šlagom.
I još nekoliko savjeta :)
- kada kuhate mliječnu kremu, ona se radi kao puding i nakon otprilike minutu-dvije-tri se i stisne kao puding (ispadne možda malo rjeđe i to je ok). Nakon što se ohladi i u nju doda margarin dobit će teksturu kakvu treba.
- ako inače ne jedete želatinu možete umjesto nje koristiti šlagfix.
- raspored slojeva moježete raditi proizvoljno. Ja sam prvo stavljara sirni sloj jer je po teksturi "teži" od mliječnog i bilo me strah da bi sir mogao potonuti u mlječnu smjesu. I drugi razlog je bilo iskorištavanje vremena. Dok sam čekala da mi se mliječni fill ohladi bilo mi je zgodno smučkati sirni fil i staviti ga na hlađenje :) Ali kažem, možete redosljed raditi kako želite i kako imate vremena :)
Related Posts:
MOJ MUŽ IMA PRILIČNO DOBAR POSAO, DOBRU PLATU I TO JE JEDAN OD GLAVNIH RAZLOGA ZAŠTO SAM SE UDALA... Moj muž ima prilično dobar posao, dobru platu i to je jedan od glavnih razloga zašto sam se udala za njega i zašto smo već 5 godina u braku. Prošli vikend nam je bila godišnjica i izašli smo u jedan baš skup restoran. … Read More
OVO SU 4 RANA SIMPTOMA RAKA JAJNIKA KOJE ŽENE ČESTO IGNORIŠU A SVI BI IH MORALI ZNATI! Rak jajnika je nažalost česta pojava. Ovdje ćemo vam navesti 4 najčešća simptoma ove bolesti. Obratite pažnju na njih i ne shvatajte ih olako. Bolje je otići na vrijeme i voditi računa o sebi. Konstantna nadutost Nadutost je… Read More
HRSKAV I ZDRAV: NAPRAVITE SAVRŠEN POMFRIT BEZ KAPI ULJA! Ljubitelji pomfrita koji se ustručavaju da jedu ovako pripremljen krompir najzad mogu da odahnu – osmišljen je recept za pomfrit bez trunčice ulja! Sve što vam je potrebno su krompir, bjelance i začinsko bilje po želji. … Read More
KADA SAM GA UPOZNALA I NAKON ŠTO SMO PRVI PUTA VODILI LJUBAV BILO MI JE MALO ČUDNO JER JE... Kada sam ga upoznala i nakon što smo prvi puta vodili ljubav bilo mi je malo čudno jer je na prsima iznad srca imao istetovirano muško ime. Bilo mi je baš čudno, a kada sam ga pitala ko mu je toliko bitan, kratko mi je odgov… Read More
OVAJ SLADOLED SE PRAVI ZA 5 MINUTA,A TOLIKO JE UKUSAN DA ĆETE GA POJESTI ZA 2 MINUTA Sastojci 4 jaja 6 žlica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vrećica šlaga mlijeko aroma po izboru Priprema 4 cijela jaja umutiti sa 6 žlica šećera. Posebno umutiti 1 vrećicu šlaga sa onoliko m… Read More
0 komentari:
Objavi komentar