nedjelja, 6. kolovoza 2017.
PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.
By arsenal at 08:26
No comments
Sigurna sam da kad jednom budete probali papriku spremljenu na ovaj nacin, necete zaboraviti da je ponovite spremite sledece godine.
SASTOJCI
5 kg crvene paprike
2 kom glavice belog luka
Za preliv
250 ml vode
250 ml ulja
250 ml alkoholno sirce 9%
250 gr secera
100 gr soli i 20 kom bibera u zrnu
1 kom veca veza persunovog lista
2 kom sargarepe
I jos
5 gr konzervansa
PRIPREMA
1.
Paprike operite i odtranite im vrhove i semenke, kao za punjenje.
Operite persunov lust i iseckajte ga, ne preterano sitno.
Sargarepe dobro operite ili ostruzite pa ih iseckajte na kolute 2-3 mm debele.
2.
U posudi koja je precnika najduze paprike stavite sve sastojke za preliv i pustite da sve provri, malo smanjite temperaturu ( kod mene je to broj 2 na skali od 1-3) i pocnite da blansirate paprike. Dovoljno je da u tecnosti koja stalno vri ostanu 2-3 minuta, tek da promene boju
3
Izvadite ih i odozite u posudu sa poklopcem u kojoj ce stajati narednih 30 minuta gde ce omeknuti taman toliko da postanu savitljive i lako ce te ih sloziti u teglu. Tako postupajte dok ne blansirate sve paprike.
4.
U predhodno sterilisane tegle slozite paprike tako sto ce te na dno tegle stavite malo konzervansa i belog luka pa tako ponovite na svaka dva reda paprike i sa tim zavrsiti. Povremeno stavite i kolutove sargarepe.
Od ove kolicine paprika trebalo bi da napunite 3 tegle, ukupne zapremine 7 litara.
Tegle nalijte sa prelivom koji je ostao, nalivajuci po malo i istiskujuci vazduh, pokrijte tegle tanjiricima i ostavite ih da prenoce i da se ohlade. Preliv nemojte baciti vec ako treba ujutru ga dodajte u tegle tako da sve paprike budu pokrivene. Najvece paprike ostavite za poslednji red da bi drzale sve ostale pod prelivom ili ako imate stavite one drzace u tegle.
Tegle obrisite i povezite celofanom a preko njega mozete staviti metalne poklopce ili sta god vi stavljate.
5.
Napomena
Tecnost treba stalno da vri jer kad ubacite hladne paprike one ohlade vodu i tako tesko mozete da kontrolisete vreme blansiranja.
Paprike su kao barene ali dovoljno cvrste da ih osetite pod zubom (al dente) a da pri tom nisu tvrde i zilave.
Posluživanje
Ovo je vec gotova salata samo ih treba iseci i eventualno dodati malo svezeg persuna.
Related Posts:
ZA MENE JE OVAJ KOLAČ PRAVO OTKRIĆE...U MNOŠTVU DRUGIH NAJBOLJI Sastojci BISKVIT 6 bjelanjaka 250 g šećera 3 žlice brašna ( pola ostro , pola meko) 1 žlica tamnog kakaa 1 prašak za pecivo 1 žlica krušnih mrvica 200g mljevenih oraha KREMA 1,200 l mlijeka 12 vrhom punih žlica oštrog braš… Read More
BIVSA MI JE DJEVOJKA NASTIMALA… Bivsa mi je djevojka nastimala da ostanem bez posla gdje sam radio 5god. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prije mjesec dana je se udala ,nisam sam joj htjeo upropastit vjencanje mada je se bojala nebil… Read More
LEDENE KOCKE NAJBOLJE DO SADA Sastojci: kora 5 jaja 100 g šećera 50 g brašna 30 g kakaa 1/2 kašičice praška za pecivo prstohvat soli sirup 300 g šećera 250 ml vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); fil 1 l mleka 75 g gustina i 75 g… Read More
ITALIJANSKA KUHINJA: ISPROBAJTE 10 NAJBOLJI RECEPATA ZA TJESTENINU Odlučili ste da malo eksperimentišete sa pastama? Mi smo vam pripremili najlepše recepte za ovaj dijamant italijanske kuhinje. ČIZBURGER MAKARONE POTREBNO JE 1/2 kg mlevene teletine, 1 konzerva seckanog paradajza, 2 šolje… Read More
DA LI ZNATE DA ŠAL MOŽETE NOSITI NA 15 NAČINA? EVO KAKO.. (VIDEO) Već je hladno napolju i odlično je vrijeme za nošenje šalova. A ako ne želite stalno na isti (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); način nositi šalove i marame, evo načina na koji možete razbiti rutinu. Koj… Read More
0 komentari:
Objavi komentar