nedjelja, 6. kolovoza 2017.
PAPRIKE SA BELIM LUKOM (AL DENTE) PO MENI OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE BARENE PAPRIKE ZA ZIMU.
By arsenal at 08:26
No comments
Sigurna sam da kad jednom budete probali papriku spremljenu na ovaj nacin, necete zaboraviti da je ponovite spremite sledece godine.
SASTOJCI
5 kg crvene paprike
2 kom glavice belog luka
Za preliv
250 ml vode
250 ml ulja
250 ml alkoholno sirce 9%
250 gr secera
100 gr soli i 20 kom bibera u zrnu
1 kom veca veza persunovog lista
2 kom sargarepe
I jos
5 gr konzervansa
PRIPREMA
1.
Paprike operite i odtranite im vrhove i semenke, kao za punjenje.
Operite persunov lust i iseckajte ga, ne preterano sitno.
Sargarepe dobro operite ili ostruzite pa ih iseckajte na kolute 2-3 mm debele.
2.
U posudi koja je precnika najduze paprike stavite sve sastojke za preliv i pustite da sve provri, malo smanjite temperaturu ( kod mene je to broj 2 na skali od 1-3) i pocnite da blansirate paprike. Dovoljno je da u tecnosti koja stalno vri ostanu 2-3 minuta, tek da promene boju
3
Izvadite ih i odozite u posudu sa poklopcem u kojoj ce stajati narednih 30 minuta gde ce omeknuti taman toliko da postanu savitljive i lako ce te ih sloziti u teglu. Tako postupajte dok ne blansirate sve paprike.
4.
U predhodno sterilisane tegle slozite paprike tako sto ce te na dno tegle stavite malo konzervansa i belog luka pa tako ponovite na svaka dva reda paprike i sa tim zavrsiti. Povremeno stavite i kolutove sargarepe.
Od ove kolicine paprika trebalo bi da napunite 3 tegle, ukupne zapremine 7 litara.
Tegle nalijte sa prelivom koji je ostao, nalivajuci po malo i istiskujuci vazduh, pokrijte tegle tanjiricima i ostavite ih da prenoce i da se ohlade. Preliv nemojte baciti vec ako treba ujutru ga dodajte u tegle tako da sve paprike budu pokrivene. Najvece paprike ostavite za poslednji red da bi drzale sve ostale pod prelivom ili ako imate stavite one drzace u tegle.
Tegle obrisite i povezite celofanom a preko njega mozete staviti metalne poklopce ili sta god vi stavljate.
5.
Napomena
Tecnost treba stalno da vri jer kad ubacite hladne paprike one ohlade vodu i tako tesko mozete da kontrolisete vreme blansiranja.
Paprike su kao barene ali dovoljno cvrste da ih osetite pod zubom (al dente) a da pri tom nisu tvrde i zilave.
Posluživanje
Ovo je vec gotova salata samo ih treba iseci i eventualno dodati malo svezeg persuna.
Related Posts:
PLAZMA ROLAT: Ne treba vam ni 15 minuta da ga napravite! Sastojci 250gr margarina 1 solja secera(2dl) 1 kutija mljevene plazme(300gr) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2kasike cokolada u prahu(nesquik) 1 slag pjena soka od narandze(po potrebi dodavati) Pr… Read More
15.000 EURA SAM PLATIO DA MI ŽENU ZAPOSLE U POREZNU INSPEKCIJU 15.000 EURA SAM PLATIO DA MI ŽENU ZAPOSLE U POREZNU INSPEKCIJU, ALI TO ŠTO SAM URADIO ME MNOGO VIŠE KOŠTALO. BILI SMO U BRAKU SKORO 6 GODINA I MOJA ŽENA JE BILA JAKO NESRETNA JER JE ZAVRŠILA EKONOMSKI FAKULTET, A NIJE MOGLA … Read More
10 DANA NA MORU ČINI ČUDA ZA DUŠU I TIJELO: EVO ZAŠTO! Ljetovanje na moru učiniće da smršate, izgubite celulit, dobijete pregršt pozitivnih ideja i da se napunite vitamina D. Ljetnji odmor svi povezujemo sa morskim pejzažima. Glavno pitanje koje se šuška po uglovima kancelarija … Read More
KOLAČ SA BANANAMA ZA 15 MINUTA POTREBNO: 300 g plazma keksa (ili petit beure keksa) 3 pudinga od vanilije 9 žlica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1l mlijeka 200 g maslaca 4 žlice kiselog vrhnja 4-5 banana 200 ml slatkog v… Read More
PILEĆE ROLNICE KAO SA REKLAME...DANAŠNJI RUČAK NA ZAHTJEV MOJI UKUĆANA Sastojci 1 kom pilećeg bijelog mesa 200 g šunkarice 200 g tvrdog sira za bešamel: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 žlice ulja 4 žlice brašna 0,5 l mlijeka začini: muškatni oraščic, sol, peršin… Read More
0 komentari:
Objavi komentar