nedjelja, 3. rujna 2017.
PEČENI KROMPIR SA PRELJEVOM...MORAM PRIZNATI DA BOLJI KROMPIR NISAM PROBALA
By arsenal at 10:44
No comments
Pecenje:
750g mladog krumpira
2 žlice maslinovog ulja
sol,papar
Preljev:
1 češanj češnjaka
70 ml maslinovog ulja
2žlice senfa od cjelovitog zrna/podravka senf rustika/dijon
2žlice jabučnog octa
1 žlica šećera
2žlice krupno nasjeckanog svježeg peršina
sol,papar/opcionalno
Priprema
Operite mladi krupir i narezite ga po pola/naravno to se odnosi na manje krumpirice,ako imate vece prepolovite ih na cetvrtine ,pazite da budu odprilike iste velicine.
Posudite krumpir kuhinjskim papirom stavite ga na protvan pouljite ga sa dvije zlice maslinovog ulja, posolite i poparite.
Pecite krumpuir u zagrijanoj pecnici na 220C/20-30min.dok ne postane zlatne boje i hrskav.
Dok se krumpir pece napravite preljev od senfa,sitno nasjeckanog cesnjaka,ostataka ulja,secera i jabucnog octa tako da sve stavite u jednu zdjelu i izmjesate metlicom dok ne postane emulzija po zelji dodatno pososlite i pioaparite.
Peceni krumpir stavite u zdjelu za serviranje prelijte preljevom ,pospite krupno nasjeckanim svjezim persinom.
Posluživanje
Servirajte toplo ili hladno.
Related Posts:
ZAPEČENI KROMPIR SA JOGURTOM…SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI Sastojci – 3 srednja krumpira – 200g turskog/grčkog/čvrstog jogurta – 2-3 češnja češnjaka – sol,papar (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 100g ribanog topljivog sira – malo maslinovog ulja Priprema … Read More
JAFFA KOLAČ ZADOVOLJSTVO KOJE SE TOPI U USTIMA Sastojci: za biskvit 4 jaja 350 g šećera 150 ml mleka 120 ml ulja 250 g brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kesica praška za pecivo za fil 2 veće ili 3 manje zaleđene pomorandže (350-400 g) 2… Read More
DORUČAK KOJI ĆE OBRADOVATI VAŠE MALIŠANE ZNAM TO IZ ISKUSTVA Sastojci za palačinke: 500 g brašna 3 jajeta 2 dl kisele vode 6 dl mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kašičica soli ulje Fil: 400 grama sitnog sira (urda) 3 jaja 1 jogurt so pavlaka za premaziv… Read More
SUPER BRZE KIFLICE BEZ JAJA ZA 15 MINUTA Brze su koliko vi brzo možete zamijesiti, dok se pećnica grije one se dižu! Sastojci 600g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo 1 žličića soli 1 dl ulja (adsbygoog… Read More
Dodajte sodu bikarbonu kada KUHATE JAJA – razlog je genijalan Za svaki problem postoji rješenje – rekli bi mnogi. I zaista je tako, barem kada su kuhana jaja u pitanju. Ovdje se radi o fantastičnom triku koji će vam olakšati život. Stručnjaci kažu kako su jaja stara između 7 i 10 dan… Read More
0 komentari:
Objavi komentar