četvrtak, 14. rujna 2017.
PIZZA TIJESTO! RECEPT ZA PIZZA TIJESTO, PIZZA MAJSTORI ČUVAJU KAO ZMIJA NOGE, A ZAPRAVO JE JEDNOSTAVNO, ISTRAŽIVALI SMO, I EVO!
By arsenal at 05:18
No comments
BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete vrhunski pizza majstor.
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
Related Posts:
O OVOJ TORTI SVI PRIČAJU I SHERUJU JE NA FACEBOOKU U ZADNJE VRIJEME...OBLIK ODABERITE SAMI Sastojci: – 1 l mlijeka – 2 pudinga od vanilije – 250 gr šećera – 3 vanilijin šećera – 1 čokolade za kuhanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 200 gr mljevenih lješnjaka – 200 gr kokosa – 200 gr ml… Read More
PITA SA SJEVERA KOSOVA…EH ŠTO NISAM RANIJE IMALA OVAJ RECEPT…KAKO JE SAMO DOBRA Sastojci: – 500 gr brašna – 700 ml vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 3 jajeta – kašičica soli – 300 gr kajmaka Način pripreme: Od brašna, jaja, soli i vode zamesiti testo gušće nego za palači… Read More
RECEPT....ANEMIJA/IMUNITET....SOK ZA 5 moja kći .. vječno slabokrvna - sa ovim sokom se jako dobro popravi anemija...ima tu na coolinarki sličan recept..al evo i ovog mog .. možda kome zaspne za oko, a nadam se i pomogne u zdravstvenim tegobama Sastojci 1 kg čis… Read More
NE, nije san! Kristalno čista KOŽA bez mrlja u roku od samo 2 sata! Ovaj lijek će riješiti tamne krugove ispod očiju, smanjiti bore, minimizirati fleke i pigmentaciju. Vaša koža će biti temeljito očišćena i hidratizirana, na isplativ i prirodan način. Sastojci: sok od limuna (adsbygo… Read More
Imate KVRŽICU na vratu, leđima ili iza uha? Evo šta morate znati Osim opcije uklanjanja, imate opciju prirodnog liječenja, a u nastavku vam predstavljamo najbolja prirodna sredstva za njihovo uklanjanje: Jabukovo sirće Jabukovo sirće je odlično za borbu protiv cisti, štiti kožu od bakter… Read More
0 komentari:
Objavi komentar