ponedjeljak, 16. listopada 2017.
IZVANREDAN ROLAT KOJI PODSEĆA NA SLADOLED – MAČIJE OČI
By arsenal at 12:50
No comments
SASTOJCI
– 7 jaja
– 100 g +7 žlica šećera (kristal)
– 15 žlica glatkog brašna (tip 550)
– 7 žlica + 100 g mljevenih orah
– 1/2 L mlijeka
– 1/2 vrećice praška za pecivo Dolcela
– 250 g margarin s okusom vanilije Zvijezda
– 1 limun
– 4 velike banane
PRIPREMA
BISKVIT
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istući u snijeg. Žumanjke izraditi sa 7 žlica šećera i ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. U tu smjesu polako ručno umiješati 7 žlica brašna, prašak za pecivo i 7 žlica oraha
Izliti u veći pleh na papir za pečenje (ja koristim onaj od pećnice) i peći na 200 stupnjeva, 10-15 minuta (biskvit je tanak i bude brzo gotov, čim dobije boju i zamiriši). Biskvit zarolati u kuhinjsku krpu i nek tako stoji dok krema ne bude gotova.
KREMA
Od 1/2 litre mlijeka odvojiti oko 200 ml, ostatak staviti kuhati. U mlijeko koje kuha dodati 100 g šećera, a mlijeko koje ste izdvojili pomiješati s 8 žlica brašna. To dodati u mlijeko kad ono zakuha i dobro miješati. Kad se ukuha i zgusne, skinuti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i malo soka od limuna.
Banane oguliti i poprskati sokom od limuna kako ne bi požutile.
Biskvit premazati s kremom (ostaviti malo kreme za premazivanje rolade). Po dvije banane poslagati na suprotne rubove biskvita i zarolati zajedno s biskvitom istovremeno s obje strane prema sredini. Okrenuti roladu tako da spoj bude prema dolje i premazati ju s ostatkom kreme. Posuti roladu s ostatkom mljevenih oraha.
Izvor: coolinarika.com
Related Posts:
Pohovani PATLIDŽANI: Ručak kojem niko neće moći ODOLJETI! Recept za odličan patlidžan na dva načina, u rerni ili tiganju. Sastojci: – 1 srednji plavi patlidžan – 3 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 150 g brašna – 100 g prezli – 150 g instant pirea … Read More
DA BISTE IMALI BOGAT I SOČAN PLOD PARADAJZA, URADITE OVO OBAVEZNO (VIDEO) Biljka koju ćete naći u skoro svakom povrtnjaku je paradajz. Relativno lako raste i daje velike, crvene, sočne plodove. Prikupili smo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da izvučete maksimum od ovog povrća. 1. … Read More
JEFTINI PORODIČNI RUČAK : Svi će uživati i pitati imali još !!! POTREBNO: (Mi smo pravili za 6 osoba,a vi uzmite količinu za broj osoba koje će jesti) 6 komada telećeg,svinjskog ili junećeg odreska 6 listova šunke 6 listova Gauda sira vegeta Za pohovanje 3 jaja (adsbygoogle = windo… Read More
BOLONJEZ SOS....ORGINALNI RECEPT IZ JEDNOG ITALIJANSKOG RESTORANA Sastojci 250 gr faširane junetine 250 gr faširne svinjetine 100 gr slanine 50 gr koncentrata rajčice 50 gr maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kaš maslinovog ulja 1 čaša mlijeka 1 čaša… Read More
OBIČAN KOLAČ OD PAR SASTOJAKA Sastojci: -300 g kokosa -250 g margarina (sobne temperature) -50 g prah šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (po želji možete da dodati i malo mlevemne plazme, ja ovaj put nisam) Priprema: Sve s… Read More
0 komentari:
Objavi komentar