nedjelja, 8. listopada 2017.
JEDNA OD NAJLJEPŠI TORTI KOJA SE TOPI U USTIMA POJELA SE ZA 10 MINUTA NISAM IMALA VREMENA NI ZA VIŠE SLIKA
By arsenal at 14:31
No comments
SASTOJCI
Beze kora:
12 bjelanjaka
250 g šećera
1 žlica octa
Krema:
12 žumanjaka
8 žlica šećera
5 žlica gustina
600 ml mlijeka
250 g maslaca
4 žlice umućene šlag pjene
300 g poprženih i krupno mljevenih oraha ili lješnjaka
100 g ribane čokolade za kuhanje
Još:
4 šlag pjene (ili 1l Hople)
500 ml mineralne vode
PRIPREMA
1. Napomena: Jako je bitno prije izrade beze kore jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi.
2. Za beze koru izmiksati bjelanjke u snijeg, pa postupno dodavati šećer stalno miksajući.
Bjelanjci sa šećerom se tuku sve dotle dok se šećer potpuno ne otopi (bar pola sata), inače će se šećer tijekom pečenja topiti i kora će biti mekana, a ne hrskava.
Može se šećer samljeti u mlincu za kavu i puno brže će se otopiti, samim tim treba bjelanjke kraće miks:ati.
Pri kraju dodati žlicu octa, može i limunov sok.
3. Veliki lim od pećnice nauljiti i obložiti papirom za pečenje. I papir nauljiti sa 2-3 kapi ulja da se pečena kora lakše odvoji. Izliti i poravnati snijeg od bjelanjaka pa staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 150”C.
Peći (sušiti) 1 sat, ili dok kora ne očvrsne, isključiti pećnicu, odškrinuti vrata (ubaciti drvenu kuhaču) i ostaviti koru da se tako ohladi.
Ohlađenu uzduž prerezati na dva dijela.
4. Za kremu umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati gustin (mutiti u posudi koja će ići na vatru).
Pomalo dodavati vrelo mlijeko stalno miješajući.
Staviti na laganu vatru i kuhati stalno miješajući dok se ne zgusnu.
U ohlađenu kremu dodati dobro izrađen maslac (prethodno ga miksati sve dok ne pobijeli).
5. Istući 4 šlag pjene sa mineralnom vodom.
Od tučenog šlaga uzeti 4 žlice i umiješati u kremu.
Zatim kremu podijeliti na 2 dijela.
Jedan dio ostaviti kakav jeste, a u drugi dodati krupno mljevene orahe ili lješnjake (sa lješnjacima je posebno fino) i sitno ribanu čokoladu.
Slaganje:
– beze kora – tamna krema – žuta krema
– beze kora – tamna krema – žuta krema
i sve premazati umućenim šlagom i posuti krupno rezanim orasima.
Related Posts:
TUFAHIJE DETALJAN RECEPT SA SVIM CAKAMA Sastojci -10 kom jabuka -100 gr oraha -2 kasike meda (može i bez meda) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -1 vrhnje za slag -500gr secera -500 gr vode -1 vanilin secer voda Priprema Orahe samljeti i do… Read More
NEKA SVE MIRIŠE PO VRUĆIM BUHTLAMA! Sastojci • 2 jaja • 2 žlice šećera • 100 g maslaca • 1 limun (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 150 ml mlijeka • 20 g svježeg kvasca • 550 g oštrog brašna • sol • 2 žlice ulja • pekmez od šljiva… Read More
SUPER IDEJA ZA RUČAK...A NEMA RAZLOGA DA NE USPIJE SASTOJCI: 1 kg Pileceg mesa po zelji,sa kostima 1 Veci crni luk 100 g 7 Srednjih krompira 700 g 3 Jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml Mljeka 250 g Brasna 200 g Kiselog vrhnja 100 ml Ulja Ve… Read More
PRIJA SPAVANJA POPIJTE OVO I VEĆ UJUTRO ĆETE IMATI MANJE KILOGRAMA! 100% PROVJERENO Postoji vrlo efikasan napitak za mršanje, i mi ćemo ga podijeliti s vama u ovom članku, obećavamo zadivljujuće rezultate u kratko vremena. Sve što vam je potrebno za ovaj čudesni recept jeste med i cimet. (adsbygoogle = … Read More
DIVAN RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA...MENI JE OVA KOMBINACIJA NAJDRAŽA SASTOJCI: 40 dag mašnica, tortigliona, njoka ili neke druge tjestenine 20 dag ribanog mekog sira (gauda, podravec, edemac...) 10 dag šunke, može i komadići pršuta ili neke salame (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []… Read More
0 komentari:
Objavi komentar