nedjelja, 15. listopada 2017.
NAPRAVITE SAVRŠENI BISKVIT ZA TORTU ILI KOLAČ PO OVOM JEDINSTVENOM RECEPTU
By arsenal at 02:38
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
OVAK RECEPT ZA TIKVICE NISTE PROBALI A TREBALI BI BUDU NAJBRŽE GOTOVE A TAKO SU SOČNE I KREMASTE Nema šta ne može od tikvica da se napravi – predjela, čorbice, glavna jela i prilozi, čak i kolači! Pred vama je jednostavan recept za još jednostavnije predjelo (ili lagani ručak). Sastojci 4 cukini (zucchini) tikvice 1/2 … Read More
SAVRŠEN POČETAK DANA UZ ČOKOLADNE MAFFINE – Brzo su gotovi i ne zahtijevaju puno TRUDA !!! Započnite dan sa čokoladom.Idealni maffini koje svi jednostavno obožavaju. SASTOJCI: 250 gr brašna 125 gr šećera 1 kesica vanilinog šećera 1 kesica praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4… Read More
RUČAK ZA 15 MINUTA : RAZLJEVANKA Sastojci potrebno 300 gr brasna 3,4 jaja 3,4 casice jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kas ulja slatko i kiselo vrhnje sol mlijeka po ptrebi Priprema (adsbygoogle = window.adsb… Read More
ŽIVOT SA ŽENOM MI SE PRETVORIO U PAKAO Život sa ženom mi se pretvorio u pakao jer ne može da ostane u drugom stanju. Redovno me vređa i započinje svađe bez povoda.Tako jednog dana ja odlučim da prošetam do obližnjeg parka. Kad tamo moja bivša sa sinom. (ad… Read More
Jako dobar RECEPT za hrskave DOMAĆE ĐEVREKE fantastičnog ukusa. Sastojci: 1 kg brašna 300 g susama 2 kašike meda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 ml mlake vode 1 svež kvasac 4 kašike ulja 1/2 kesice praška za pecivo so Priprema: Korak 1. Zamesite testo ostav… Read More
0 komentari:
Objavi komentar