nedjelja, 15. listopada 2017.
NAPRAVITE SAVRŠENI BISKVIT ZA TORTU ILI KOLAČ PO OVOM JEDINSTVENOM RECEPTU
By arsenal at 02:38
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
RADIM U JEDNOM KAFIĆU U ČIJOJ JE BLIZINI NEKOLIKO FAKULTETA I SREDNJIH ŠKOLA. Radim u jednom kafiću u čijoj je blizini nekoliko fakulteta i srednjih škola. Svako jutro dolazi jedan profesor na kavu, mlad momak, nekih možda 26 godina. Svako jutro je gužva da moramo dvije raditi u smjeni. (adsbygoog… Read More
SVI SU JOJ REKLI DA JE LUDA: Kada su vidjeli kakvi su rezultati sa ovim trikom svi su krenuli raditi isto! Svaka žena na svijetu voli kada imaju lijepe i oblikovane noge i da bi to postigle one troše jako puno novca na kupe proizvode, injekcije i neke nezdrave tretmanem Mi vam nudimo jednostavan način da postignete ono što želite… Read More
BRZI RUČAK OD KROMPIRA U MALO DRUGAČIJOJ VARIJANTI Potrebno: 5-6 srednjih krumpira 1 jaje 15 dag oštrog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 luk 10 dag pancete ili domaće suhe slanine lišće peršina ulje ili mast za prženje Priprema: Krumpir sk… Read More
BRZA BOSANSKA PITA…TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA – RECEPT Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate SASTOJCI : 1 manja jufka 2 komada svježeg sira 2 komada jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 čaša pavlake/kaj… Read More
Stari recept iz jedne mostarske slastičarnice Postoji više varijanti ove torte, ali za koju god da se odlučite dobit ćete slasticu idealnu za one koji vole lagane i nježne okuse. Po receptu koji ovdje donosimo pravili su ovu tortu u jednoj mostarskoj slastičarnici. Sa… Read More
0 komentari:
Objavi komentar