ponedjeljak, 9. listopada 2017.
OSVJEŽAVJUĆI KOLAČ…A NEKI KAŽU I KRALJICA LETNJIH POSLASTICA
By arsenal at 02:09
No comments
Sastojci
10kom jaja
10 kasika secera
6 kasika sitnog psenicnog griza
4 kasike mekog brasna tip 400
za prelivanje
2 l mleka
10 kasika secera
1 kesica vanil secera
Priprema
1.
Ukoliko su jaja iz frizidera izvadite ih da se bar malo ugreju na sobnoj temperaturi. Nikada ne mutim hladna jaja. Odvojiti belanca od zumanaca. Penasto umutiti belanca pa postepeno dodavati kristal secer dok se skroz dobro ne umuti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodati zumanca. Lagano mutiti jos kratko koliko da se sve lepo sjedini. Iskljuciti mikser. Ostaviti ga po strani. Brasno
pomesati sa psenicnim grizom. Veoma je bitno da griz bude sto sitniji. Korisitim isti griz kao i za knedle. Sto je griz sitnoji to je koh kremastije strukture. Dodati u umucenu smesu i okruglom busnom varjacom lagano sjediniti.
2.
Okruglu duboku serpu precnika 30 cm nauljiti i pobrasniti. Sipati smesu i staviti u yagrejanu rernu na 200C. Peci 10 min na 200C pa jos 20ak min na 175 C. Posl 15ak minuta pecenja ukljuciti ringlu na sporetu i mleko koje ste pomesali sa deset kasika secera i vanilom ugrejati do tacke kljucanja. Taman dok se mleko na laganoj temperaturi ugreje, bice gotov i koh.
3.
Tajna moje mame da koh bude savrsen je da se vreo koh preliva vrelim mlekom. Mleko nalivajte lagano vecom kutlacom dok biskvit upija.
4.
Ostaviti da se ohladi i konzumirati ga u umerenoj kolicini. Prijatno!
Related Posts:
ZAŠTO JE SODA BIKARBONA JEDNA OD NAJBOLJIH STVARI KOJE MOŽETE KORISTITI. EVO ŠTA MOŽDA NISTE ZNALI O SODI BIKARBONI! Sode bikarbone, poznatiji kao soda bikarbona, je vjerojatno najjeftiniji zdravlje lijek širom svijeta. Izuzetno je efikasan u borbi protiv sve, od prehlade do raka, i to je vrlo korisno za oralnu i kožu zdravlje previše. S… Read More
SPREMANJE PAPRIKA U ZAMRZIVAČ.. UKOLIKO JEDNOM URADITE OVAKO, SIGURNA SAM DA VIŠE NIKADA NEĆETE ZALEDITI "ŽIVE" PAPRIKE Sastojci po potrebi paprike (babure, roge itd.) 2 kašike soli na 1 l vode 1 kašika šećera na 1 l vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 kašike ulja na 1 l vode 2 kašike alk. sirćeta na 1 l vode P… Read More
PEKMEZ OD KAJSIJA...POTREBNA SAMO 3 SASTOJKA Sastojci zrele kajsije 5kg šećer 1 1/2kg - 200g-300g šećera po kilogramu u zavisnosti od slatkoće voća (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); konzervans 1 kesica Priprema: 1 Iz kajsija izvaditi koštice,… Read More
Ovo je TAJNA da SPAVATE bolje, SAGORITE masti i budete svježi i puni ENERGIJE svaki dan! Jeste li se ikada zapitali zašto je med tako dobar za vas? Pčele prave med od nektara, pomoću cijevi u obliku jezika izdvojaju nektar i čuvaju ga u stomaku. Nektar se miješa sa enzimima. Pčele prave saće sa svojim krilima … Read More
PRIJE 10 GODINA SMO POKUŠAVALI DA DOBIJEMO BEBU, ALI BEZ USPJEHA... Preko 10 godina smo pokušavali da dobijemo bebu, ali bez uspjeha. Nije bilo do mene, već do moje supruge i moja mama mi je već bila počela govoriti da treba da je ostavim jer je “jalova” i da sebi nađem drugu ženu koja će mi… Read More
0 komentari:
Objavi komentar