subota, 14. listopada 2017.
POSNA KINDER TORTA...TORTA KOJU BI MOGLA JESTI SVAKI DAN
By arsenal at 14:47
No comments
Sastojci
kora(sastojci za jednu koru):
50gr. mlevenog posnog plazma keksa
50gr. mlevenih lesnika
100gr. brasna
7 kasika secera
2dcl. kisele vode
0,5dcl. ulja
1/2 kesice praska za pecivo
50gr. krupnije seckanih lesnika
fil I;
1,5l. palminog(ili sojinog)mleka
300gr. secera
4 vanil secera
220gr. pudinga od vanile
1 kasika gustina
250gr. posnog margarina
100gr. posne bele cokolade
100gr. posnog mleka u prahu
100gr. posne crne cokolade
100gr. sojinog slaga
1dcl. kisele vode
fil II:
300gr. sojinog slaga
5dcl. kisele vode
jos je potrebno:
300gr. posnog plazma keksa za koru II
300gr. posnog krema
1dcl. sojinog(ili palminog)mleka za natapanje piskota
Priprema
1.
U ciniju pomesati sve sastojke za koru,osim krupnije mlevenih lesnika,pa sjediniti sa kasikom.Pleh(35x25)obloziti papirom za pecenje,pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lesnike.Preko njih polako sipati smesu za koru,formirati koru i peci je u zagrejanoj rerni na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Svaku koru premazati sa po 150gr.posnog krema.
2.
Za fil I staviti 1,3dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.U vrijuce mleko skuvati puding.Kada se prohladi(da bude mlak)dodati prethodno izmucen margarin.Posebno umutiti i 100gr.sojinog slaga sa kiselom vodom,pa i njega dodati u fil,pa polako sjediniti,a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.U 1/3 fila dodati 100gr.otopljene posne bele cokolade i 100gr.palminog mleka u prahu,pa sve sjediniti mikserom.
U 2/3 fila dodati 100gr.otopljene posne crne cokolade,pa sjediniti sa mikserom.
Za fil II izmutiti sojino mleko sa kiselom vodom.
3.
FILOVATI:kora I premazana sa kremom,1/2 crnog fila,slag.Za koru II poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako palmino mleko.Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom cokoladom,pa slag.Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom,tako da krem bude sa donje strane.Sa ostatko crnog krema premazati celu tortu,a sa ostatkom slaga dekorisati.
Posluživanje
P.S.Palmino mleko,sojin slag i posni krem mozete pronaci u prodavnicama zdrave hrane.Tortu napraviti malo ranije,da bi se lepo opustile kore i stopile sa filom.
Related Posts:
Čupamo ga i gazimo misleći da je korov, a u stvari ne znamo da je lijek za mnoge bolesti Koristio se još u Starom Egiptu, duže od milenijuma se uzgaja u Kini i Indiji, Francuzi od njega prave različita tradicionalna jela i čorbe… Jedino mi gazimo po njemu, čupamo ga i bacamo kao korov! Tušt je jednogodišnji, a… Read More
JEDNOSTAVNA PILETINA U KREM SOSU…DUGO NISAM PROBALA BOLJE PILETINE OD OVE Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu. Sastojci: 4-6 komada pilećih prsa, bez kosti i kože 4 do 6 kriški provolone sira (ili nekog drugog tvrdog) … Read More
U BRAKU SAM 22 GODINE IMAM DVA SINA I MUŽA ŠVALERA VEĆ 15 GODINA. MOJ IZBOR JE BIO... U braku sam 22 god. Imam dva sina i muža svalera već 15 god. Moj izbor je bio da ostanem u takvom braku najviše zbog finansija. On nama i danas skupo plaća svoju slobodu i kupuje nam i ono što mi ne tražimo. (adsbygoog… Read More
VANILIJA EKLERI - Ovi ekleri nisu sasvim obični ekleri, rade se od dva tijesta.Izvana hrskavi a unutra taaaako kremasti. SASTOJCI: TIJESTO I: 100 g maslaca (hladnog) 125 g glatkog brašna 125 g šećera u prahu 1 žličica vanilija extrata OSNOVNO TIJESTO: 120 g glatkog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 ml mlij… Read More
OVAJ SOS - SVAKOM JELU DAJE ČAROBAN OKUS I AROMU A JAKO JE JEDNOSTAVAN Ovaj recept je vrlo približan originalnom italijanskom receptu za isti. Sos bolonjeze pravim na ovaj način već godinama, i obećavam vam da se nećete pokajati ako ga probate. Sastojci 300 g Tjestenine Spaghetti Podravk… Read More
0 komentari:
Objavi komentar