nedjelja, 15. listopada 2017.
RECEPT KOJI TREBA ZNATI SVAKA DOMAĆICA – EVO KAKO NAPRAVITI NAJBOLJU SARMU!
By arsenal at 11:09
No comments
Najbolje je kad ostavite sarmu da odstoji dan-dva. Ali, prethodno je potrebno malo više vremena izdvojiti za pripremu ovog ukusnog tradicionalnog jela. Ovaj recept je uobičajen u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a sudeći prema ukusu ovog i prethodnih recepata za sarmu, dosad je najbolji!
Potrebno:
pola kilograma mljevenog mesa (pola junetine, pola svinjetine)
pola kilograma narendanog kiselog kupusa
glavica kiselog kupusa
100 g pancete ili slanine
10 kašika riže
pola kašičice mljevenog bibera
100 g fine suhe kobasice češnjovke
srednje velika glavica crvenog luka – isitniti
Postupak:
Izdvojiti od sredine listove kupusa, pa zadebljanja na sredini izrezati. Ukoliko su dosta veliki listovi, možete ih raspoloviti po sredini.
Isitnite glavicu luka i na malo masti propržite dok ne postane staklast. Narežite sitno češnjovku na kockice, tako i slaninu pa dodajte u mljeveno meso, zatim 10 kašika riže i pobiberite.
Umjesto suhe kobasice, možete dodati malo mljevene i slatke crvene paprike. Promiješajte rukom i ostavite neka odstoji u frižideru. Filujte mesom listove sarme.
Poredajte na dno šerpe kože od pancete, poredajte red sarmi, a onda i narendanog kiselog kupusa, a možete staviti i komad suhog mesa. Dodajte i vodu od zelja ako volite da je kiselijeg ukusa. Nalijte vodu tek da prekrije sarmu i stavite da se kuha na laganoj vatri oko 1-2 sata.
Suho meso možete, ali i ne morate dodati u recept, mada je poželjno, budući da je ukus znatno bolji kad se doda. Nemojte dodavati soli, jer se kupus soli kiseljenjem.
Related Posts:
ISTUKAO ZET TAŠTU ZBOG BRBLJANJA I ONA GA TUŽILA.... Istukao zet taštu zbog brbljanja i ona ga tužila. Na sudu zet sve prizna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A sudija kaže: – “Raspravu otkazujem za deset dana, a ti zete, u moju kancelariju.” – “Zašto… Read More
HRSKAVI KROMPIR: TEK NEKI DAN SAM OTKRILA TAJNU OVAKO HRSKAVOG KROMPIRA Sastojci 4-5 kom. srednjih krompira po ukusu sol i biber 1 zlicica Vegete (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 zlice Kukuruznog brašna Podravka po potrebi ulje pola zlicice Slatke paprike mljevene Pripr… Read More
ROLICE S KREMOM OD VANILIJE! HVALA SEKI NA PREDOBROJ KREMI OD VANILIJE!!! SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREMU: 1 Želatina Dolcela By Podravka 50 ml vode 500 ml mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 Prašak za puding vanilin Dolcel… Read More
TORTA O KOJOJ SVI PRIČAJU MORATE JE PROBATI… Sastojci 1 l mlijeka 2 pudinga od vanilije 250 gr šećera 3 vanilijin šećera 1 čokolade za kuhanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr mljevenih lješnjaka 200 gr kokosa 200 gr mljevenog keksa 1 … Read More
GOTOVA ZA 5 MINUTA...OSVJEŽAVAJUĆA SALATA OD KISELOG KUPUSA Sastojci Osvježavajuća salata od kiselog kupusa 250 gr kiselog kupusa 2-3 kom mrkve 100 gr kuhanog,slatkog kukuruza 1/2 glavice ljubičastog luka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 gr majoneze 3 žlice … Read More
0 komentari:
Objavi komentar