utorak, 31. listopada 2017.

ZA OVU TORTU JE MOJA KUMA LJUBOMORNO ČUVALA RECEPT SVE DOK JOJ GA NISAM JEDNOG DANA “UKRALA” I EVO SAD GA DELIM SA VAMA..


Sastojci
BISKVIT: 130g margarina
300g šećera
3 jaja
120ml mlijeka
50g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka



MASCARPONE KREMA: 500g mascarpone sira
200ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA 200ml vrhnja za šlag
80g čokolade sa komadićima lješnjaka
100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO: 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu

Priprema
1.
BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati. U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.



Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
2. MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3.
ČOKO- LJEŠNJAK krema: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4.
SLAGANJE TORTE: Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5.
VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.

Related Posts:

  • MESNI ROLAT ZA PRSTE POLIZAT Sastojci: 600g mlevenog mesa 100g mozzarelle 100g dimljene pecenice 1 jaje 2 kasike prezle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kasika ulja 1 kasicica vegete 1 kasicica mlevene slatke paprike pola kas… Read More
  • ČOKOLADNI KUGLOF JEDAN OD BOLJIH  SASTOJCI Za kuglof 125 g maslaca 150 g šećera 150 ml mlijeka 100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka 20 g Kakaa u prahu Dol… Read More
  • BOUNTY ČOKOLADICE SPREMNE ZA 15 MINUTA UZ OVAJ JEDNOSTAVAN RECEPT Potrebna su 4 sastojka i 15 minuta vašeg vremena. SASTOJCI: 200 ml mlijeka 200 gr kokosa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 400 gr prah šećera 400 gr mliječne čokolade NAČIN PRIPREME: U posudu ulijt… Read More
  • ŠKOLJKICE OBRADUJTE VAŠE UKUĆANE OVIM SITNIM KOLAČIĆIMA Sastojci Školjke 200 g mlevenog špekulas keksa 200 g mlevenog keksa* 100 g margarina 4 – 6 kašika tečne slatke pavlake Fil (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g bele čokolade za kuvanje** 50 g slatk… Read More
  • KAKO PRIPREMITI NAJUKUSNIJU ŠNICLI Sastojci svinjski file težine oko 300-400 g, komada ovisno o broju osoba sol, papar sir blažeg okusa (ementaler, gauda) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); delikatesna šunka kajmak jaja, brašno i krušn… Read More

0 komentari:

Objavi komentar