utorak, 7. studenoga 2017.
Kremasti, izdašan, nepečeni kolač koji će osvojiti svakog sladokusca
By arsenal at 07:41
No comments
Sastojci
za koru
350g Paris nero keksa (ili po izboru)
4 dobre žlice otopljenoga margarina /maslaca
4 žlice tostiranih mljevenih lješnjaka
2-3 žlice vode
za cheesecake
400 g ABC sira
3 žlice Linolade
1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
6 dl Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
1 Mljevene želatine Dolcela
ganache
150 g čokolade po želji
1 dl Slatkog vrhnja Dolcela
1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka
Priprema
1.
U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda. Utisnuti podlogu u kalup veličine 20x30 (moj je 17x30) i ostaviti u hladnjaku da se stisne.
2.
Želatinu natopiti prema uputama da nabubri.
Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.
3.
Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje. ( Nemojte sve odjednom uliti jer ćete dobiti veliki grumen želatine koji se neće umiješati u kremu.)
4.
Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u hladnjak dok pripremamo ganache.
Ugrijati vrhnje i kond. mlijeko, ne uzavrijeti i preliti preko usitnjene čokolade, promiješati i ganache preliti preko kreme.
5.
Cijeli kolač dobro ohladiti prije serviranja.
*Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti šečer u prahu za kremu i sl. vrhnje za ganache no ono cheesecaku daje kremoznost i punoću.
6.
Količinski ga ima i visok je, ako želite raditi okrugli smanjite si količine prema veličini kalupa
Related Posts:
ZABAVLJALI SMO SE PREKO 5 GODINA I PROŠLI VIKEND SAM ODLUČIO DA JE ZAPROSIM... Zabavljamo se preko 5 godina i prošli vikend sam odlučio da je zaprosim. Uzeo sam od mame i tate 500 eura, kupio predivan prsten, van svih finansijskih mogućnosti i rezervisao stol u elitnom restoranu nadomak grada. Kada sam… Read More
ONO ŠTO ONA PRSKA PO SVOJOJ KOŽI SVAKI DAN, SVI IMAMO KOD KUĆE – ALI NIKO TO NE KORISTI! Kafa je najpopularnije piće na svijetu. Kako god, kafa ne služi samo za dizanje energije tokom dana. Da li znate sve prednosti ove slatke tečnosti? Pročitajte mnoge druge razloge zašto trebate piti kafu. Ne prosipajte toz … Read More
LEDENA TORTA SA MALINAMA Potrebni sastojci: 1 šolja mljevenog plazma keksa 1/4 šolje otopljenog putera 2 šolje pavlake za šlag (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 240 g krem sira 1 šolja šećera u prahu 2 šolje svježih malina … Read More
SLADOLED TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A MOŽDA I BRŽE Sastojci Potrebno (za 16 komada) : 1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog 2 kesica slag fixa 200 g. baisera-puslica(gotovih) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g. mlecne cokol… Read More
BRZINSKI RECEPTIĆ ZA UKUSNU VEČERU ..na brzaka se napravi…...na brzaka se pojede….. Sastojci: 500g kora za gibanicu 2dl pavlake 4 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo origana 200g kecapa 300g trapista 400g salame so Priprema:… Read More
0 komentari:
Objavi komentar