petak, 10. studenoga 2017.

NIKADA MI NIJE BILO JASNO KAKO LJUDI USPIJU PERFEKTNO ISPOHOVATI PILETINU DOK NISAM OTKRILA OVAJ RECEPT

Rezultat slika za NIKADA MI NIJE BILO JASNO KAKO LJUDI USPIJU PERFEKTNO ISPOHOVATI PILETINU DOK NISAM OTKRILA OVAJ RECEPT
Sastojci  
1 kg pilećeg mesa s kostima
Vegeta
biber
so
ZA POHOVANJE:



200 g brašna
3 jaja
so
100 ml ulja

Priprema
1.
Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
2.
Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.
3.



Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
4.
Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
5.
Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
6.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar