subota, 11. studenoga 2017.
ORGINALAN RECEPT ZA BEČKU ŠNICLU...KORAK PO KORAK SVE OBJAŠNJENO
By arsenal at 09:10
No comments
Pohovano meso je veoma zastupljeno na našim jelovnicima, a delikates među tako pripremljenim ukusnim odrescima, svakako je bečka šnicla. Za vas smo pronašli originalni recept, po kom se priprema ovaj gurmanski obrok.
Metoda pohovanja se selila sa vizantijskim Jevrejima, arapskim trgovcima i mnogim drugim posrednicima kulture ka severnoj Africi, južnoj Evropi i polako dalje ka severu.
Bečka šnicla je nastala od italijanskog specijaliteta „Costoletta milanese“ koji je, zapravo, teletina umotana u brašno, jaja i mrvica hleba. Kako kazuje gastronomska istorija prapostojbina šnicle je severna Italija, a interesantno je da pečena šnicla postaje popularna preko seoske svadbene kuhinje vinske četvrti gde se služila kao međuobrok.
Tek 1900. godine odresci telećeg buta pripremljeni u hlebnim mrvicama postaju autentično jelo koje ulazi u kuvarsku literaturu pod nazivom bečka šnicla.
POTREBNO JE
(za četiri osobe)
600 g telećeg filea ili krtog mesa, 2 jaja, so, meko brašno, mrvice hleba, ulje ili mast
UKRAS: kriška limuna, peršun
PRILOG: salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza ili zelena, krompir u peršunu
Iseći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ukusan obrok. Ivice blago zasecite.
Šnicle pokriti celofanom i nežno izlupajte. Debljina šnicle je individualna, neko voli kada je meso deblje, a neko kada je tanje. Uobičajena debljina je oko 6 mm.
Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka dostoje nekoliko minuta.
Jaja ulupajte viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso umotajte u mrvice. Šniclu blago otresti posle ovog koraka. Odmah preneti u pripremljen tiganja u kome ste već zagrejali dosta masti (2-3 cm).
Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet minuta i meso će biti gotovo.
Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.
Related Posts:
JUČE SAM PRVI PUTA SMUČKALA OVE KOLAČIĆE DJECA ODUŠEVLJENA PA SA VAMA DIJELIM RECEPT Sastojci 180 g Oreo keksa (ili bilo kojih drugih s punjenjem) 50 g ABC krem sira (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g kvalitetne bijele ili tamne čokolade (Milka savršena) raznovrsne dekora… Read More
DOMAĆI KINDER MAXI KING! SVE REKLI ..bez vaganja i pečenja… ...a dovoljno ukusno za razveseliti… SASTOJCI krema 0,5l vrhnja za slag 1 zlica meda 1 zlica karamele 1 zlica mlijeka u prahu 1 zlica vanil secera 1 mljevena zelatina KARAMEL 200g secera (ads… Read More
GOTOVE ZA 15 MINUTA....LEDENE KOCKE Ukoliko volite brze, jednostavne i fine deserte onda su upravo Ledene kocke izbor za vas. Možda je jedina mana činjenica što je kolač potrebno preko noće ohladiti pa tek sutra poslužiti. Sastojci 1 kg šećera 200 ml vode … Read More
BRZO I UKUSNO: Pljeskavice od krompira sa mesom Moji obožavaju ove pljeskavice od krompira punjene sa mesom. Probajte i vi. Vrlo je jednostavno, brzo i ukusno. Sastojci: sirov krompir 5-6 kom faširano (mljeveno), prethodno proprženo meso – 150 gr luk – 1 glavica, može … Read More
PRE 2 GODINE BILA SAM TRUDNA. ZBOG ZDRASTVENI PROBLEMA.... Pre 2 godine sam bila trudna. Zbog zdravstvenih problema oduvek sam znala da će biti teško da začnem i da iznesem trudnoću do kraja. Stajala sam u praznom busu, blizu vrata jer nisam htela da sedam zbog dve stanice. Na sle… Read More
0 komentari:
Objavi komentar