subota, 4. studenoga 2017.
OVAJ KOLAČ SVI OBOŽAVAMO: SNICKERS
By arsenal at 15:37
No comments
SASTOJCI
10 bjelanjaka
17 žlica šećera
10 dkg mljevenog kikirikija(kupiti u ljusci-obavezno)
10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka
1 žlica ulja
3 žlice brašna
2 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo : )
KREMA
10 žumanjaka
10 dkg čokolade + dvije snickers čokoladice
20 dkg šećera
20dkg margarina
20dkg sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme
PRIPREMA
Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u čvrstu pjenu(ja dodam i mrvicu soli za čvrstoću),nakon toga dodamo šećer i ulje.
U jednu posudu stavimo lješnjake,mljeveni kikiriki(najbolji je onaj u ljusci,pa ga oljuštite i sameljite),brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u čvrsti snijeg da nam i dalje ostane što čvršći.
To sve stavite u lim koji ste predhodno namazali maslacem(ja stavim na papir za pečenje tako mi je bolje) i pecite biskvit na 180*C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pečenja ovisi kakvu pečnicu imate : )
KREMA
Izmiksane žumanjke i šećer staviti na paru i skuhati,kad je već kuhano dodajte čokoladu i lagano miješajte dok se čoksa ne istopi(ja dodam i dvije snickers čokoladice, a ne morate) : )
Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin (ja stavljam onaj za kreme sa okusom slatkog vrhnja,a može i obični).Nakon toga u kremu stavite isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga preko kolača,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj kupovni preljev je genijalan : )
GLAZURA-GANACHE OD ČOKOLADE
Glazura nije klasična nego pravite ganache od čokolade zato i izgleda tako deblja na slici,a pravite na slijedeći način:
500 ml slatkog vrhnja (ja radim sa zbregov sl vrhnjem)
300gr čokolade ( radim sa onom iz Lidla za kuhanje i ne smije biti čoksa da je ispod 50% kakaa ),
Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega stavite izlomljenu čokoladu te lagano miješajte (sa puuuuunnnooo ljubavi) : ))) dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača i dobro,dobro ga ohladite prije posluživanja!
Dobar tek i uživajte u kolaču : )
POSLUZIVANJE
Napomena:ganache će Vam biti skroz rijedak i zato kolač mora ostati u dubljem limu za pečenje kad stavljate ganache preko kolača, ganache će se kroz nekoliko sati u hladnjaku stisnuti…
Related Posts:
POĐEM U BOLNICU, A MUŽ PIJAN VIČE ZA MNOM: ‘AKO TI ODREŽU... Kako izgleda borba sa rakom, znaju oni koji su se suočili sa ovom opakom bolešću. Marica Brkić iz sela Svetozar Miletić je jedna od takvih boraca. Njenu pričuvam prenosimo u cijelosti, svaki detalj je tu. Rak ovako izgleda, … Read More
BOŽIĆNA TORTA...Nema tu puno komentara. Ovakvo savršenstvo se mora probati... Sastojci 220 grama brašna 1/4 čajne žličice soli 1/2 čajne žličice cimeta 1/2 čajne žličice kardamoma 1/2 čajne žličice klinčića 200 grama maslaca (ja sam stavila margarin) 2 žlice meda 1 žlica pekmeza (adsbygoogle =… Read More
REŠITE SE NADUTOSTI JEDNOM ZA SVAGDA! Kako da vam stomak bude ‘ravan kao daska’ za jedan dan? Nadut stomak koji itekako osetimo najviše krajem dana problem je s kojim se bore mnoge žene. Ako želite da se brzo i lako rešite nadutosti i na dočeku Nove godine zablistate u najboljem izdanju, donosimo vam 24 saveta za 24 … Read More
NE ZNAM DA LI VIŠE VRIJEDI DA OVO PIŠEM...MOJ MUŽ IMA 4 PRAVA PRIJATELJA Ne znam da li nešto vriJedi da ovo pišem, ali… Moj muž ima 4 prava prijatelja, kao braća su. U braku smo 3 godine i ja nikad nisam vidjela ništa slično. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Znači, uvije… Read More
BRZA PIZZA ZA 15 MINUTA Sastojci 5 soljice brasna 3 soljice mleko (toplo) 1 soljica ulje 1 kvasec (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 jaje nadjev kecap rendani kaskavalj(zuti sir) sampinjone sunkice Priprema U vanglicu za… Read More
0 komentari:
Objavi komentar