srijeda, 8. studenoga 2017.
OVI KOLAČIĆI NISU SASVIM OBIČNI KOLAČIĆI....IZVANA HRSKAVI A UNUTRA TAKOKREMASTI
By arsenal at 04:44
No comments
SASTOJCI:
TIJESTO I:
100 g maslaca (hladnog)
125 g glatkog brašna
125 g šećera u prahu
1 žličica vanilija extrata
OSNOVNO TIJESTO:
120 g glatkog brašna
100 ml mlijeka
100 ml vode
1 žlica šećera
malo soli
80 g masla
4 kom jaja
KREMA:
400 ml mlijeka
4 kom žumanjka
80 g šećera
30 g gustina (može i glatko brašno)
komadić masla (cca 50 g)
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
TIJESTO I:
1. Izrežite ohlađen maslac na male komadiće, a zatim pomiješajte s brašnom, šećerom i vanilijom.
2. Dobit ćete lipu glatku kuglu tijesta i stavite da se ohladi 1 sat.
3. Dok se tjesto hladi, ugrijte pećnjicu na 180°
OSNOVNO TIJESTO:
1. U posudu uliti mlijeko, vodu,maslac, te zagrijati dok se maslac ne otopi te pustiti da uskuha.
2. Dodajte brašno, šećer i sol odjednom i brzo miješati dok se tijesto ujedini u loptu,kratko kuhajte te skinite sa vatre.
3. Prebacite tijesto u drugu zdjelu i dodajite jaja jedan po jedan,mješajući drvenom žlicom dok tijesto ne postane glatko i sjajno.
4. Napuni špricu (2.5cm vrh) s tjestom, te na tepsiju obloženu papirom, radite štapiće cca 8 cm , ostavi 10cm između svakog jer prilikom pečenja narastu,
5. Sad izvadite I tjesto iz frižidera, izvaljajte ga , izrežite na tanke trake te s njim prekrijte osnovno tijesto.
6. Stavit peć, pecite 10min, onda treba otvorit vrata od špakera i peć dodatnih 20 min s otvorenim vratima (vrata otvorit 3mm poprječit s drvenom žlicom) peć dok nedobiju zlatnu boju.
7. Ostavit da se dobro ohladu i onda punit.
Kako napraviti kremomu:
1. Umutiti zajedno žumanjke i šećer , a zatim dodajte gustin .Neka vam smjesa bude glatka bez grudica
2. Mlijeko i vaniliju stavite da uskuha .
3. Polako ulijte mlijeko u žumanjke u tankom mlazu stalno mješajući .
4. Ulijte natrag u lonac u kojem ste kuhali mlijeko, pustite da zavri , dok se zgusne , pazeći da ne zagori.
5. Ostavite smjesu da se ohladi oko 10 minuta , a zatim dodajte maslac te mješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna .
6. Smjesu ostavite da se ohladi, prekrite je prozirnom folijom da se ne uhvati korica .Zatim istucite vrhnje za šlag i pomiješajte sa kremom,
7. Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje , ja sam stavila nastavak za punjenje krafni,napravite bar tri rupice na eklerima i punite kremom.Pospite šećerom u prahu i krenite sa guštanjem
POSLUZIVANJE:
Ako nešto nisam dobro objasnila,originalni recept je ovdje :)Prikaz u slikama mi je puno pomogao, mada ja imam recept za eklere, al ovi su malo posebniji.
Držala sam se recepta ka pijan plota osim šta nisam koristila šipku vanilije za kremu nego exstrat.I.Nama su bili fantazija.
izvor : coolinarika.com
Related Posts:
MAMINA SALATA OD TJESTENINE GOTOVA ZA 10 MINUTA
Sastojci
cca 350 g tjestenine (ona je koristila spirale)
cca 100 g kiselih krastavaca
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 mala, najmanja konzerva kukuruza
1 i 1/2 vrečica majoneze
1 kiselo vrhnje
1,5 dl vrhnja za kuhanje
… Read More
OVAKAV RUČAK BI MOGLA JESTI SVAKI DAN
Sastojci
1 kg tikvica
500 ml mlijeka
4 v.ž margarina
3 v.ž brašna
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
2 jaja
sol,papar,muškatni oraščić
10-15 dag gaude
6-8 dag parmezana
oko 12 gotovih kora za lazanje… Read More
KOLAČ KOJI ĆE VAM, DOK SE PEČE, CIJELU KUĆU ISPUNITI PRIJATNIM MIRISOM
Sastojci
Za testo
300 g brasna
3 zumanca
malo soli
naribana limunova kora
oko 1 dl mleka
20 g kvasca
Za fil
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
100 g maslaca
100 g secera
1 vanilin secer
Preliv
1 dl m… Read More
PIJTE OVO PIĆE SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC I RECITE ZBOGOM VAŠOJ DEBLJINI!!!
Višak kilograma ne znači da su nezdravi, jer postoje mnogi gojaznih ljudi koji imaju odlično zdravlje.
Također, ima mnogo ljudi s normalnom težinom koji imaju metaboličke pitanja u vezi sa gojaznošću. Masti ispod kože nije v… Read More
DA LI STE NEKADA JELI ARAPSKE PALAČINKE? OVO MORATE PROBATI JER SU NAJ,NAJ,NAJ…
Sastojci
Tijesto
250g brasna
250g griza
1 jaje
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
1prasak za pecivo
1 vrecica suhog kvasca
1mala kasikica soli
2male kasikice secera
tople vode za umutiti tjesto
Prip… Read More

0 komentari:
Objavi komentar