četvrtak, 9. studenoga 2017.
RECEPT ZA MAĐARSKU ROLADICU KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA
By arsenal at 06:39
No comments
Bejgli su Madjarske štrudlice sa karakterističnim šarama na korici koja nastaje prvo premazivanjem žumancetom koje treba osušiti pa premazati belancetom. Filuje se sa makom ili orasima Ja sam filovala sa mlevenim orasima, jer ne volim mak. Ove štrudlice se prave uveče a sutradan ujutru peku.
Potrebno je:
Za testo:
180 gr masti
50 gr šećera u prahu
1 dcl vode
1 kašičica suvog kvasca
1 jaje
50 gr kisele pavlake
oko 470 gr brašna
Za fil od oraha:
400 gr mlevenih oraha
300 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šečera
2 dcl toplog mleka
1 kašičica cimeta u prahu
Za fil od maka:
400 gr mlevenog maka
300 gr šećera u prahu
2 dcl mleka
Priprema:
U posudu staviti mast, šećer u prahu, mutiti da bude penasto, dodati 1 jaje,, suvi kvasac razmućen u vodi, kiselu pavlaku. Dobro umutiti mikserom, dodati brašno, zamesiti testo, izraditi i podeliti na 3 dela.
Napraviti fil od oraha. Mesto oraha možemo napraviti fil i od mlevenog maka.
U posudu staviti mlevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i cimet, preliti sa 2 dcl toplog mleka i dobro izmešati da se sjedini.
Tri dela testa razvaljati tanko u ploču veličine 38 x 25 cm, premazati ih filom od oraha, ostaviti 2 cm od ivice ne premazano. Saviti sa strane ( kraći deo) testo i urolati.
Sve 3 štrudlice staviti u kalup prethodno obložen papirom i na rastojanju jedna od druge 5 cm.
Premazati ih umućenim 1 žumancetom i ostaviti na hladnom ( ne u frižideru) da stoje preko noći.
Sutradan ujutru viljuškom umutiti 1 belance premazati štrudlice preko premazanog žumanceta ( preko noći se žumance osušilo).
Ostaviti da stane 1 sat da se belance osuši. Štrudlice štapićem za ražnjiće izbockati do dna na rastojanju od 2 cm.
Peći na 180 stepeni 20 minuta. Dobro ohladiti i seći, jer su štrudlice prhke.
Related Posts:
ČUDO SREDSTVO: 10 supermoći ovog spreja sa kojim ćete ukloniti svaku fleku Svi znamo da WD-40 može biti od velike pomoći u svakom domu, jer može poslužiti kao lubrikant, sredstvo za čišćenje i rješenje protiv korozije. Ono što je interesantno je da samo ime, zapravo govori mnogo o procesu stvaranja… Read More
SOČNI KROMPIRIĆI: UKUSNI RUČAK NA BRZINU KOJEG ĆETE ČESTO PRAVITI! Sastojci – 950 g krompira (na cetvrtine isjecenih) – 2 sargarepe (na kolutove) – 1 luk (100 g) – 100 g isjeckanog paradajza – 2 velike kasike ulja – vegeta,tymijan crvena paprika,persun…. (adsbygoogle = window.adsbygoog… Read More
BRZI LJETNI KOLAČ - JAKO UKUSAN I KREMAST KOLAČ SA KOMADIĆIMA VOĆA KOJI SE TOPE U USTIMA.. A ZA SVEGA 20 MINUTA GOTOV! DIVOTA!! Potrebno: 20 dag keksa pettit beure 1 kutija Dr. Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, vanilija 500 ml slatkog vrhnja za šlag (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4-5 svježih breskvi 200 ml slatkog… Read More
DIREKTOR GODINE: Na radnike gleda kao na drago kamenje! Radnici su dobijali i 13. 14. i 15. platu… Nebojša Matić iz Srbije je nesvakidašnji poslodavac i biznismen, a sudeći po onome što radnicima daje i što od njih dobija, i jedan od najboljih direktora. Posao je počeo devedesetih u očevoj garaži u Lajkovcu, a danas njego… Read More
SASVIM OBIČAN KOLAČ KOJI NE MORA NI DA SE PEČE Sastojci 1 salica 250 ml. COKOLADNI PRELIV: 113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao) 170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet) 3 zlice putera 1/2 salice slatkog vrhnja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}… Read More
0 komentari:
Objavi komentar