četvrtak, 9. studenoga 2017.
RECEPT ZA MAĐARSKU ROLADICU KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA
By arsenal at 06:39
No comments
Bejgli su Madjarske štrudlice sa karakterističnim šarama na korici koja nastaje prvo premazivanjem žumancetom koje treba osušiti pa premazati belancetom. Filuje se sa makom ili orasima Ja sam filovala sa mlevenim orasima, jer ne volim mak. Ove štrudlice se prave uveče a sutradan ujutru peku.
Potrebno je:
Za testo:
180 gr masti
50 gr šećera u prahu
1 dcl vode
1 kašičica suvog kvasca
1 jaje
50 gr kisele pavlake
oko 470 gr brašna
Za fil od oraha:
400 gr mlevenih oraha
300 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šečera
2 dcl toplog mleka
1 kašičica cimeta u prahu
Za fil od maka:
400 gr mlevenog maka
300 gr šećera u prahu
2 dcl mleka
Priprema:
U posudu staviti mast, šećer u prahu, mutiti da bude penasto, dodati 1 jaje,, suvi kvasac razmućen u vodi, kiselu pavlaku. Dobro umutiti mikserom, dodati brašno, zamesiti testo, izraditi i podeliti na 3 dela.
Napraviti fil od oraha. Mesto oraha možemo napraviti fil i od mlevenog maka.
U posudu staviti mlevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i cimet, preliti sa 2 dcl toplog mleka i dobro izmešati da se sjedini.
Tri dela testa razvaljati tanko u ploču veličine 38 x 25 cm, premazati ih filom od oraha, ostaviti 2 cm od ivice ne premazano. Saviti sa strane ( kraći deo) testo i urolati.
Sve 3 štrudlice staviti u kalup prethodno obložen papirom i na rastojanju jedna od druge 5 cm.
Premazati ih umućenim 1 žumancetom i ostaviti na hladnom ( ne u frižideru) da stoje preko noći.
Sutradan ujutru viljuškom umutiti 1 belance premazati štrudlice preko premazanog žumanceta ( preko noći se žumance osušilo).
Ostaviti da stane 1 sat da se belance osuši. Štrudlice štapićem za ražnjiće izbockati do dna na rastojanju od 2 cm.
Peći na 180 stepeni 20 minuta. Dobro ohladiti i seći, jer su štrudlice prhke.
Related Posts:
RECEPT ZA NAJBOLJE KROASANE SVIMA USPIJEVAJU A NE ODUZIMAJU PUNO VREMENA Sastojci 1 kg mekog brasna 1 paketic kvasca (50 g) 2 kasicice soli 5 kasika ulja 1 jaje 2,5 dl mleka 2,5 dl vode 250 g margarina za premazivanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fil 150 g praske su… Read More
HLJEB KOJI JE ZALUDIO BALKAN – NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !! Sastojci 1 salica=250 ml 1 salica + 1.5 salica bijelog brasna 1 zlicica soli 1 vrecica (8g) suhog kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 zlice secera 1 salica tople vode malo kukuruznog brasna… Read More
PLAZMA TORTA SAMO ĆU REĆI SAVRŠENA ova tortica bila je glavni hit na rodendanu mog sina svi su tražili recept Sastojci Kora: 5 belanaca 5 kasika secera 5 kasika mlevenog plazma keksa Fil: &… Read More
IMAM STRAHOVITO VELIKI PROBLEM. CIJELI ŽIVOT ŽIVIM ČASNO I POŠTENO I PRIJE PAR DANA SAM SAZNALA DA JE... Imam strahovito veliki problem. Cijeli život živim časno i pošteno i prije par dana sam saznala da je djevojka mog sina trudna. Imaju samo po 17 godina i naravno nisu vjenčani. Beštija se misli preko trudnoće uvaliti u moju … Read More
DA BISTE IMALI BOGAT I SOČAN PLOD PARADAJZA, URADITE OVO OBAVEZNO (VIDEO) Biljka koju ćete naći u skoro svakom povrtnjaku je paradajz. Relativno lako raste i daje velike, crvene, sočne plodove. Prikupili smo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da izvučete maksimum od ovog povrća. 1. So… Read More
0 komentari:
Objavi komentar