četvrtak, 2. studenoga 2017.
RUSKE KAPE! DOBAR STARI KOLAČ… ZVALI GA RUSKE KAPE ILI ŠUBARICE, UVIJEK JE OMILJEN GDJE GOD DA SE POJAVI.
By arsenal at 03:29
No comments
Sastojci
4 jaja
200 g šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 i pol žlica kakaa
Krema
1 puding s okusom vanilije
350 ml mlijeka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca
100 g kokosovog brašna
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
Priprema
BISKVIT
1.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg.
2.
Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane svijetlo i pjenasto.
3.
Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte.
4.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini.
5.
Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.
6.
Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.
7.
Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
KREMA
1.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka, te ga ukuhajte u ostatak mlijeka.
2.
Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.
Postupak filanja
1.
Na tamni krug od biskvita stavite žličicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremi, ima je čak i previše).
2.
Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sastrane (obod), te uvaljajte u kokosovo brašno.
GLAZURA
1.
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi.
2.
Uz pomoć čajne žličice, vrh svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat-dva prije posluživanja.
Posluživanje
Kao što rekoh, recept nije puno drugačiji od drugih, ali ipak je. Najveća razlika je dvobojni biskvit, koji ne samo da kolaču daje poseban okus, već i izgleda jako lijepo i dekorativno. Kako to izgleda u presjeku, možete vidjeti ovdje.
Related Posts:
PREDIVAN DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA Sastojci: Beli deo 200 ml slatke pavlake 200 ml mleka 50 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vanil-šećer 1 kesica želatina Crveni deo 500 g malina ili jagoda 150 g šećera 1 kesica želatina … Read More
BRZO I LAKO A NE PEČE SE....FANTA KEKS TORTA Sastojci 1l mleko 3 kesice puding od vanile 2 kašike brašna 9 kašike šećer 500 gr margarin 250 gr šećer u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 400 gr mleveni plazma keks 1 velika kutija piškota 2… Read More
KOLAČ KOJEG ĆETE PRAVITI BAREM JEDNOM SEDMIČNO.. NEMA PEČENJA, A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU… SASTOJCI jedne gotove kore za rozen-tortu Vanili-krema 1,5 l mlijeka 4 vrećice pudinga od vanilije 10 jušnih žlica šećera 25 dkg margarina 25 dkg šećera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nariba… Read More
Imala sam 33 kada sam dobila bore, a onda mi je baka pokazala ovu masku koja mi je promijenila život!! Maska koju ćemo vam ovdje pokazati je idealna za vašu kožu, hrani je, čisti i čini ljepšom. Sastojci koji ulaze u njen sastav su prirodni i ne nose štetna dejstva, kao ostali proizvodi Koristi se već dugo u ove svrhe i zat… Read More
BIO SAM TREĆA SMJENA KADA MI JE NAJBOLJI DRUGAR JAVIO DA MI JE MLAĐI BRAT... Bio sam treća smjena kada mi je najbolji drugar javio da mi je mlađi brat imao tešku saobraćajnu nesreću i da su šanse da preživi minimalne, skoro nikakve. Kada sam to pročitao skoro da sam izgubio svijest, molio sam poslovo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar